• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pätiparadiis vabaneb nimeandjatest

  Kui midagi koledat kohata tahad, mine Balti jaama -- see aastakümneid aktuaalne soovitus hakkab oma mõjuvust kaotama.
  Endiselt küll kükitab siinsetel treppidel ja tänava äärekividel asotsiaale, kes ehmatavad nii oma välimuse kui eemalepeletava lõhnaga, aga taskuvargad on oma kunagiselt marjamaalt mujale minemas. Muutuv jaam ja selle ümbrus, muutunud müügikohtade omanikud ja rentijad ning raudtee turvateenistuse tõhusam töö hakkavad tulemusi andma.
  Kui politsei saabuvat pimedat aega arvestades Balti jaama ümbrusse täiendavat jõudu saata suudab, võib see, kes ise õnnetust ei otsi, Balti jaama üsna rahuliku südamega läbida.
  Et see tendents jätkuks, on viimane sõna öelda Tallinna linnal. Kui jaam õnnestub muuta rohkem turistikeskse vanalinna kui kurjategijakeskse jaamataguse piiriks, on üks suur samm linna turvalisuse teel astutud.
  Komponendid, mis sellele paigale kurikuulsa maine andsid, on siiski praegugi olemas. Rongid peatuvad endiselt, ehkki reisijaid on raudtee hiilgeajaga võrreldes tuntavalt vähemaks jäänud.
  Balti jaama kui Tallinna keskse liiklussõlme nime aitavad hoida trolli- ja trammipeatus, siit väljuvad Harju maaliinide autobussid. Kokku läbib Balti jaama päevas umbes 7000 inimest.
  Paljud jalakäijad läbivad eemaletõukava maa-aluse tunneli, kus kaubitsejate ja kerjuste kõrval tihti ka nn tänavamuusikud, teised aga ei taha oma meeleolu rikkuda ja ületavad ülekäigurajata ja foorideta sõidutee.
  Raudteejaama lähedal ootavad kundesid taksojuhid, kelle autode välimus ja teeninduskultuur jätavad soovida. Paarsada meetrit eemal on valveta parkla.
  Turg, ostjate kõrval alati kuritegelikku rahvast ligi tõmbav paik, tegutseb endiselt, kuigi ka seal on viimaste aastate positiivsed muudatused selgesti näha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.