1. september 1998 kell 22:00

Börsil valitses langusmeeleolu

Enamik aktsiaid tegi eile Tallinna börsil läbi korraliku kukkumise. ÄP indeks lõpetas päeva 3,83protsendilise langusega 435,99 punkti tasemel. Börsisüsteemi käive ulatus korraliku 68,09 mln kroonini, millest turuliider, Hansapanga aktsia andis 50,74 mln kroonise käibega ligi 75%.

Kuigi Swedbank teatas paar päeva tagasi, et on saavutanud pangas 20protsendilise osaluse ja rohkem Hansapanga aktsiaid hetkel kokku osta ei plaani, oli eilse teate kohaselt nende käes juba 25% aktsiatest. Maaklerite väitel jätkab aga aktsiate kokkuostmist 10protsendilist osalust omav S-E Banken.

Venemaa poliitilise kriisi süvenemine ja aktsiahindade vabalangus Wall Streetil ei lubanud Eesti turul omasoodu liikuda. Suurima kukkumise tegi päevaga Viru Ranna aktsia, mis hoolimata börsi varasemast seisukohast jätkab noteerimiskomisjoni otsusel veel nädal aega börsisüsteemis.

Eilehommikune pommuudis tuli Forekspangalt, kes teatas liitumisest Investeerimispangaga. Esialgne spekulantide müügisurve vaibus siiski üsna pea, sest märkimisväärset tulu või kulude kokkuhoidu tehing esmapilgul ei pruugi anda.

Hetkel kuum