Ginterilt mõisteti välja miljonid
Ärimees Jaak Ginter peab ASile Lukoil Es tasuma 2,8 mln kr

02. september 1998, 00:00

Esmaspäeval jättis Tallinna linnakohus rahuldamata Jaak Ginteri kohtule esitatud hagiavalduse kaks aastat tagasi ASiga Lukoil Es sõlmitud laenulepingu rahatuks tunnistamise kohta. Samas rahuldas kohus Lukoili hagi 2,8 miljoni krooni sissenõudmise osas Jaak Ginterilt.

Lukoil Es nõudis Ginterilt raha alates eelmise aasta veebruarist, pöördudes Tallinna ja Harjumaa täitevbüroosse taotlusega alustada täitemenetlust lepinguga kaetud summa sissenõudmiseks. Täitevbüroo pani eelmisel suvel võõrandamiskeelu Ginterile Tallinnas Laial tänaval kuuluvale kinnistule, mille viimane oli pantinud Lukoililt saadud laenu katteks.

Lukoili esindaja advokaat Tiit Vajak ütles eile, et kinnistu võõrandamiskeeld kehtib tänaseni.

Jaak Ginter viimasele kohtuistungile ei ilmunud. Eelnevalt on ta öelnud, et oli kütuseostu garanteerinud vaid osaliselt isikliku varaga 2,5 miljoni krooni ulatuses.

Ginteri sõnul oli Bolideni omanik Feliks D?alajev tema tuttava tuttav ja ta lootis kütuseimpordile garantii andmisega ise äriliselt teenida. Ginteri väitel vormistati garantiileping Lukoil Es-iga hiljem ümber nn rahatuks laenulepinguks.

Ginter oli sõlminud 1996. aastal riiulifirmaga Boliden 2500 tonni diislikütuse ostu lepingu, milleks tal oli laenuleping Lukoil Es-iga.

Tolliamet erikonfiskeeris kütuse enne temani jõudmist, süüdistades ASi Boliden salakaubanduses. Hankelepingule andis garantii Lukoil.

Ginteri sõnul ei tulene võetud kohustuse täitmatajätmine Lukoili ees mitte Bolideni haldusõigusrikkumisest, vaid tolliameti väärast otsusest. Bolideni kohtus esindav vandeadvokaat Andres Aavik ütles eile, et tolliameti ja Bolideni vahel peetakse seni kõnelusi erikonfiskeeritud kütuse hüvitamise osas. Ta avaldas lootust, et pooled võivad kokkuleppele jõuda veel sellel kuul.

Bolidenilt konfiskeeritud 1000 tonni bensiini ja üle 5300 tonni diislikütuse ligikaudne maksumus on kümme miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing