3. september 1998 kell 22:00

Estonian Air liisib kolmanda Boeingu

Estonian Airi asepresident Toomas Leis ütles, et Maersk Airiga sõlmitud leping näeb ette kolmeaastast kasutusliisingut. Täpset liisingusummat keeldus Leis avalikustamast, öeldes, et tegu on ärisaladusega. Leis lisas siiski, et Boengu liisimist saab käsitada Maersk Airi kaudse investeeringuna ja selle suurus on Leisi hinnangul 150 miljonit krooni.

Eelmised kaks Boeingut sai Estonian Air oktoobris 1995 ja veebruaris 1996 ning need liisiti viieaastaste lepingute alusel USA firmalt International Lease Finance Corporation.

Tänavu juunis Estonian Airi aktsionäride koosolekul kinnitatud majandustulemuste põhjal suutis lennufirma 1997. aastal vähendada 86 miljoni kroonist kahjumit 30 miljoni võrra. Leisi hinnangul väheneb Estonian Airi kahjum tänavu sama suurusjärgu võrra. Kavade kohaselt tahetakse kasumisse jõuda järgmisel aastal.

Estonian Airi nõukogu esimees Olev Schultz, kes esindab 17 protsendi aktsiate omanikku Balti Cresco Investeerimisgruppi, on kinnitanud, et lennufirma areng vastab koostatud äriplaanile. 34 protsenti Estonian Airi aktsiatest kuulub seniajani Eesti riigile.

Toomas Leisi sõnul on Estonian Airi erastamisjärgse edukuse taganud loobumine Vene lennukite kasutamisest, usaldusväärsuse ja efektiivsuse kasv ning professionaalsem tegutsemine tänu põhiomanikust Maersk Airi toetavatele kogemustele. Leis ütles, et Maersk Air on pärast Estonian Airi 49 protsendi aktsiate erastamist suunanud Eesti lennufirmasse otseinvesteeringutena üle 100 miljoni krooni.

Hetkel kuum