• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tööstussektor on surve all

  Reedel sai Tallinna börsil valitsevaks langusmeeleolu, vaid Hansapanga ja Tallinna farmaatsiatehase aktsia suutsid päeva kokkuvõttes jääda positiivsele pinnale. ÄP indeks langes tavapärase 45,65 mln kroonise käibe juures 1,93 protsendi võrra, 434,94 punktile.
  Järjest enam võtab investorites maad pessimism tööstussektori aktsiate suhtes. Kuigi on väidetud vastupidist, on suur osa tööstusettevõtetest väga tihedalt seotud Vene turuga ja selguma hakkavad raskused sealse turuga suhtlemisel löövad aktsiate hinnad alla. Toetudes vähesel määral püsivale ostuhuvile Helsingi börsil, püsib saavutatud hinnatasemel Hansapanga aktsia.
  Tööstusaktsiatest läbisid eile suurima kukkumise Kalevi ja Rakvere lihakombinaadi aktsia -- esimene 15,7% ja teine 14,3%. Käibed jäid mõlema aktsia puhul siiski väga tagasihoidlikuks.
  Reede hommikul teatas statistikaamet, et nende esialgsel hinnangul oli Eesti majanduskasv käesoleva aasta II kvartalis 5,5%. Kuigi tagasiminek esimese kvartaliga võrreldes on märgatav, hindasid analüütikud sellist näitajat igati heaks ja avaldasid arvamust, et tegelik kasv võib isegi suurem olla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.