Tööstussektor on surve all

07. september 1998, 00:00

Reedel sai Tallinna börsil valitsevaks langusmeeleolu, vaid Hansapanga ja Tallinna farmaatsiatehase aktsia suutsid päeva kokkuvõttes jääda positiivsele pinnale. ÄP indeks langes tavapärase 45,65 mln kroonise käibe juures 1,93 protsendi võrra, 434,94 punktile.

Järjest enam võtab investorites maad pessimism tööstussektori aktsiate suhtes. Kuigi on väidetud vastupidist, on suur osa tööstusettevõtetest väga tihedalt seotud Vene turuga ja selguma hakkavad raskused sealse turuga suhtlemisel löövad aktsiate hinnad alla. Toetudes vähesel määral püsivale ostuhuvile Helsingi börsil, püsib saavutatud hinnatasemel Hansapanga aktsia.

Tööstusaktsiatest läbisid eile suurima kukkumise Kalevi ja Rakvere lihakombinaadi aktsia -- esimene 15,7% ja teine 14,3%. Käibed jäid mõlema aktsia puhul siiski väga tagasihoidlikuks.

Reede hommikul teatas statistikaamet, et nende esialgsel hinnangul oli Eesti majanduskasv käesoleva aasta II kvartalis 5,5%. Kuigi tagasiminek esimese kvartaliga võrreldes on märgatav, hindasid analüütikud sellist näitajat igati heaks ja avaldasid arvamust, et tegelik kasv võib isegi suurem olla.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing