Vene kriis mõjutab edasi

07. september 1998, 00:00

Järjekordne vaikne ja samas suunatu börsipäev oli reedel Riias. RICI indeks kukkus taas uuele life low tasemele 256,52 punktini. Aktiivseimalt kaubeldi Unibanka aktsiatega -- 156 tuhande lati väärtuses pidevkauplemise ja 15,5 tuhande lati väärtuses plokilise kauplemise süsteemis. Suhteliselt aktiivne oli kauplemine ka Riia kommertspangaga, mille aktsia tõusis santiimi võrra 0,68 latini. Daugavpilsi aktsia kukkus kõigi aegade madalaimale tasemele 0,17 latini, Kaija aktsia langes 20 santiimini. Mõlemad ettevõtted on seotud Venemaaga.

Vilniuse börsi põhinimekirja indeks LITIN tõusis tänu Vilniuse panga 10,49protsendilisele tõusule ühe protsendi võrra 460,37 punktini. Kokkuvõttes jäi turg siiski suunatuks. Suuremad langejad olid oma toodangut Venemaale eksportivad piimatööstusettevõtted Rokiskis ja Bir?ai piimakombinaat (vastavalt 13,43 ja 5 protsenti).

Venemaa kauplemissüsteemis jäi reedel taas kauplemine peaaegu olematuks. Börsi kogukäive oli peaaegu 3 mln dollarit. RTS indeks siiski veidi tõusis ja lõpetas päeva 2,77 protsendiga plusspoolel.

Kolumbia peeso devalveerimine süvendas niigi pessimistlikku Ühendriikide akstiaturgu. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes neljapäeval 100 punkti e 1,29 protsendi võrra. Turg oli võrdlemisi volatiilne ja veel tund aega enne kauplemise lõppu oli Dow koguni 200 punkti eelmise päevaga võrreldes madalam. Tõusule pöördus turg pärast rahandusminister R. Rubini veelkordset toonitamist, et USA majandusel läheb hästi. Suuremate langejate hulgas olid tehnoloogiasektor, transport ja väikesed ettevõtted. Investorid ostavad aktsiaid selekteeritult, hästi läheb enam siseturust sõltuval jaekaubandusel. Reedene kauplemine algas Wall Streetil närviliselt. Dow liikus päeva esimesel poolel mõnekümne miinuspunkti piires. Pangasektori aktsiad kukkusid viimase 52 nädala madalaimale tasemele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing