• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  AS Nordesk nõuab ministri korralekutsumist

  ASi Nordesk esindaja, advokaat Andres Alas ütles, et valitsuse seaduse kohaselt on valitsus õigustatud ja kohustatud ministrite osas tegema teenistuslikku järelevalvet ja ministreid on võimalik korrale kutsuda täidesaatva võimuaparaadi kaudu. Alas lausus, et juba eelmisel nädalal tegi halduskohus määruse, mille järgi võib Nordesk taasavada oma taxfree-kauplused kuni kohtuvaidluse lõpuni. Rahandusministeerium pole senini aga väljastanud tolliametile vajalikku käskkirja taxfree-poodide ava-mise kohta. «Olen telefoni teel halduskohtunikuga vestelnud ja kohtunik rõhutas, et määrus kuulub viivitamatule täitmisele,» ütles Alas. «Tekkinud on pretsedenditu olukord, kus täitevvõim eirab kohtuvõimu.»
  ASi Nordesk juhatuse esimees Alar Tamkivi ei osanud nimetada eile ühtegi konkreetset põhjust, miks rahandusminister Mart Opmann eirab kohtumäärust.
  Rahandusministeeriumi juriidilise osakonna juhataja Alar Urm ütles, et Nordesk püüab ajakirjanduses lärmi esile kutsuda. Tema sõnul on halduskohtuniku määruse mittetäitmise ja kohtuvõimu eiramise jutt väär. Urm ütles, et kohtumäärus on koostatud, kuid pole veel jõustunud, seega ei pea rahandusminister seda täitma. Ta lisas, et halduskohtuniku määruse peale on võimalik esitada erikaebus, mis lükkab määruse jõustumise edasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.