• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Electrolux eelistas eksklusiivsusele soliidsust

  Väljapeetult rahulikku hallides ja valgetes toonides Electroluxi kirjaga hoonet ilmestavad viltu keeratud fassaad ja läbi kahe korruse ulatuv sinakast klaasist kesktrepikoda. Muus osas on maja standardne tööstusbürookompleks, mis on iseloomulik kogu kvartalile.
  Rootsi kodumasinate tootja Electroluxi Eesti tütarfirma tundis tegevuse laienedes vajadust koondada ühe katuse alla neli üksust, mis paiknesid mööda Tallinna laiali. ASil Merko Ehitus oli pakkuda sobiva suuruse ja asukohaga krunt, hoonete kompleks ehitati valmis Rootsi-poolsete ettekirjutuste järgi. Need ei erine Eesti projekteerimise standarditest, mis võtavad eeskuju Soomest. Tulevane põhirentnik määras ka lõppviimistluse materjalid. Kuigi ehituses pole kasutatud luksuslikke ega eksklusiivseid materjale, pole ei arhitekt ega ehitaja läinud odavate lahenduste teed.
  Tehniliselt hindas ehitaja kompleksi ehituse raskusastme keskmiseks. Raudbetoonkarkassil, monteeritavatest raudbetoonpaneelidest peahoone taga, asub sandwich-paneelidest laohoone. Kompleks rajati vaivundamendile algselt lepavõsaga kaetud soisele alale.
  Ehituse projektijuhi Kalev Kaiva sõnul aitas ehituse plaanipärasele sujumisele kaasa, et tellija teadis algusest peale, mida tahab, ega teinud ehituse käigus selle maksumust või -tähtaega mõjutavaid muudatusi.
  Maja ees on 25 parkimiskohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.