• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dow käis taas üle 8000 punkti

  Baltimaades vaid Riia börsil jätkus eile langusmeeleolu. RICI indeks kukkus 0,97 protsendi võrra 258,26 punktini. Aktiivseimalt kaubeldi Unibankaga, mille käive oli veidi üle 100 000 lati. Aktsia hind tõusis ühe santiimi võrra 0,97 latini.
  Leedu börs näitas seevastu optimismi-ilminguid, kuigi Vene draama kestab vaatamata rubla eilsele tugevnemisele edasi. Põhinimekirja indeks tõusis 2,34 protsendi võrra 459,69 punktini. LITIN-A tõusis veidi vähem -- 0,44 protsenti. Ostuhuvi näitasid eeskätt üles kohalikud investorid, kes olid eriti huvitatud pangaaktsiatest. Hermise pank tõusus tänu kuulujuttudele skandinaavlaste huvi kohta panga vastu 2,47 protsenti 85,05 litini. Vilniuse Pank tõusis tervelt 9,30 protsenti. Suuremate langejate hulgas oli Venemaaga tihedalt seotud Rokiskise juustutehas.
  Venemaa kauplemissüsteem on peaaegu täielikult kokku kuivanud. Päeva käive oli üle 600 000 dollari (alla 900 000 krooni). RTS-indeks, mis viimastel nädalatel on liikunud kõigi aegade madalaima taseme ümbruskonnas, langes 1,57 protsenti 61,63 punktini. Aasta algusest on Vene turu aktsiad kaotanud 90 protsenti oma väärtusest.
  Pärast kolmepäevast pausi suundusid aktsiahinnad Ühendriikide turul kiiresti üles. Dow Jonesi tööstuskeskmine hüppas 380,53 punkti (4,98 protsenti), mis on Dow kõigi aegade suurim punktitõus. Päeva lõpetas indeksite indeks taas ülalpool 8000 punkti taset. Nasdaq tõusis koguni 6,2 protsendi võrra 1660,86 punktini. Aktsiahindade tõusu vedajad olidki pangasektor ja kõrgtehnoloogia, mis olid möödunud nädalatel langejate eesotsas. Optimism võib olla küll veidi ülepaisutatud, sest pärast NYSE sulgemist teatas Merryll Lynch, et kahjude tõttu arenevatel turgudel kahaneb kolmanda kvartali kasum. Eile alustas Wall Street taas langusega. Dow oli paaritunnise kauplemise järel kaotanud juba üle 100 punkti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.