Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dow käis taas üle 8000 punkti

  Baltimaades vaid Riia börsil jätkus eile langusmeeleolu. RICI indeks kukkus 0,97 protsendi võrra 258,26 punktini. Aktiivseimalt kaubeldi Unibankaga, mille käive oli veidi üle 100 000 lati. Aktsia hind tõusis ühe santiimi võrra 0,97 latini.
  Leedu börs näitas seevastu optimismi-ilminguid, kuigi Vene draama kestab vaatamata rubla eilsele tugevnemisele edasi. Põhinimekirja indeks tõusis 2,34 protsendi võrra 459,69 punktini. LITIN-A tõusis veidi vähem -- 0,44 protsenti. Ostuhuvi näitasid eeskätt üles kohalikud investorid, kes olid eriti huvitatud pangaaktsiatest. Hermise pank tõusus tänu kuulujuttudele skandinaavlaste huvi kohta panga vastu 2,47 protsenti 85,05 litini. Vilniuse Pank tõusis tervelt 9,30 protsenti. Suuremate langejate hulgas oli Venemaaga tihedalt seotud Rokiskise juustutehas.
  Venemaa kauplemissüsteem on peaaegu täielikult kokku kuivanud. Päeva käive oli üle 600 000 dollari (alla 900 000 krooni). RTS-indeks, mis viimastel nädalatel on liikunud kõigi aegade madalaima taseme ümbruskonnas, langes 1,57 protsenti 61,63 punktini. Aasta algusest on Vene turu aktsiad kaotanud 90 protsenti oma väärtusest.
  Pärast kolmepäevast pausi suundusid aktsiahinnad Ühendriikide turul kiiresti üles. Dow Jonesi tööstuskeskmine hüppas 380,53 punkti (4,98 protsenti), mis on Dow kõigi aegade suurim punktitõus. Päeva lõpetas indeksite indeks taas ülalpool 8000 punkti taset. Nasdaq tõusis koguni 6,2 protsendi võrra 1660,86 punktini. Aktsiahindade tõusu vedajad olidki pangasektor ja kõrgtehnoloogia, mis olid möödunud nädalatel langejate eesotsas. Optimism võib olla küll veidi ülepaisutatud, sest pärast NYSE sulgemist teatas Merryll Lynch, et kahjude tõttu arenevatel turgudel kahaneb kolmanda kvartali kasum. Eile alustas Wall Street taas langusega. Dow oli paaritunnise kauplemise järel kaotanud juba üle 100 punkti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Läti pensionivarade haldaja INDEXO liitub IPO kaudu börsiga, esitades panganduse valdkonnale väljakutse
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Karm kliimapoliitika Hollandis vallandas üleriigilise protestilaine Protestid häirivad teekonda Schipholi lennujaama
Eelmisel teisipäeval otsustas Hollandi valitsus drastiliselt vähendada kasvuhoonegaaside hulka oma põllumajandussektoris, mis vallandas üleriigilise protestilaine.
Eelmisel teisipäeval otsustas Hollandi valitsus drastiliselt vähendada kasvuhoonegaaside hulka oma põllumajandussektoris, mis vallandas üleriigilise protestilaine.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.