• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vahva keldri legend väsib

  Baari sisenedes torkab silma erinevate laudade püüdlik kokkusobitamine. Jääb mulje, nagu oleks juhuslikult kättesaadud või kusagilt ülejäänud mööblitükid kokku sobitatud. Ka ei sobi sellise keldri juurde ülikeerukas peeglitega baarilett. See oleks kohane pigem iiri-inglise pubile. Üksik ovaalne peegel seinal ja selle vahetus läheduses olevad põdrasarved ei anna taotletud hubasust ega õdusust. Valgustus, mis on baari jäänud ilmselt varasemast ajast, pole piisav. Tundub, nagu oleks sisearhitekti nõuannet kasutatud kaootiliselt või puudub see täielikult. Tallinna vanalinn on liiga väike ja väärtuslik, et nii eklektiliselt kujundatud baari saaks sallivalt suhtuda.
  2 punkti
  Gretege on kujundatud jahisaalina, millest annavad tunnistust sarved ja loomanahad seintel. Ilmselt on siin seos keskaegse legendiga selle maja kohta. Mööbel on omanäoline ja sobib keskkonda, välja arvatud stagnaaegsed restoranitoolid tagasaalis. Baarileti teevad huvitavaks peeglid alläärel. Ruumi ärakasutamise mõttes on väga hea idee pingid piki seinaääri. Kahjuks ei sobi need üldstiiliga ja tunduvad kulunud. Seinad, põrand ja lagi harmoneeruvad ümbrusega, valgustid on aga liiga tänapäevased. Pildid seintel on meeleolukad, aga purskkaev konnadega mõjub naljakalt ja kunstlilled jätavad väsinud mulje. Ventilatsioon on keldribaarile omaselt kehvapoolne.
  6 punkti
  Üldmulje nukker, esmamulje oli selline, nagu oleks aeg kümneks aastaks seisma jäänud. Nahad, sarved ja kitsepea tuletasid veel kaugemaid aegu meelde, oma olemuselt sobiksid aga need paremini kusagile parteisuvilasse või jahimajakesse. Suhteliselt vahva kelder on nõrgalt ära kasutatud, valgustus praktiliselt puudub, valgustid on sobimatud ega lähe miljööga kokku. Sisenedes jätavad nukra tunde posti otsas olevad lauakesed.
  Kõige rohkem häirib baari tugev õlipraadimise ja friikartulite lõhn, see ei meelita seal olema. Ventilatsiooniküsimused on lahendamata.
  Kogu ruumi kasutamise üldpõhimõtted jäidki lõpuni arusaamatuks.
  3 punkti
  Suhtun keldrite kasutamisesse ja sealsetesse baaridesse eelarvamusega. Gretege baar on selles mõttes väga tüüpiline koht: valged seinad, põrandal paeplaadid. Baar on iseenesest klassikaline ja korrektne. Kujunduselementidega pole liialdatud, samal ajal pole seal midagi huvitavat või meeldejäävat. Sisse minnes jätavad soovida seinad ja lagi. Põrandale on pandud küll hea ja kallis plaat, aga selle paigaldamine jätab soovida. Toriseda annab seinaäärte ning seina ja põranda kokkupuutepunktide pärast, seal on viimistlus kas tegemata jäänud või tehtud väga lohakalt. Ehitaja silma jaoks on selge, kuidas vahendite nappus näitab kohe ära töö üldkvaliteedi.
  3 punkti
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.