Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vahva keldri legend väsib

  Baari sisenedes torkab silma erinevate laudade püüdlik kokkusobitamine. Jääb mulje, nagu oleks juhuslikult kättesaadud või kusagilt ülejäänud mööblitükid kokku sobitatud. Ka ei sobi sellise keldri juurde ülikeerukas peeglitega baarilett. See oleks kohane pigem iiri-inglise pubile. Üksik ovaalne peegel seinal ja selle vahetus läheduses olevad põdrasarved ei anna taotletud hubasust ega õdusust. Valgustus, mis on baari jäänud ilmselt varasemast ajast, pole piisav. Tundub, nagu oleks sisearhitekti nõuannet kasutatud kaootiliselt või puudub see täielikult. Tallinna vanalinn on liiga väike ja väärtuslik, et nii eklektiliselt kujundatud baari saaks sallivalt suhtuda.
  2 punkti
  Gretege on kujundatud jahisaalina, millest annavad tunnistust sarved ja loomanahad seintel. Ilmselt on siin seos keskaegse legendiga selle maja kohta. Mööbel on omanäoline ja sobib keskkonda, välja arvatud stagnaaegsed restoranitoolid tagasaalis. Baarileti teevad huvitavaks peeglid alläärel. Ruumi ärakasutamise mõttes on väga hea idee pingid piki seinaääri. Kahjuks ei sobi need üldstiiliga ja tunduvad kulunud. Seinad, põrand ja lagi harmoneeruvad ümbrusega, valgustid on aga liiga tänapäevased. Pildid seintel on meeleolukad, aga purskkaev konnadega mõjub naljakalt ja kunstlilled jätavad väsinud mulje. Ventilatsioon on keldribaarile omaselt kehvapoolne.
  6 punkti
  Üldmulje nukker, esmamulje oli selline, nagu oleks aeg kümneks aastaks seisma jäänud. Nahad, sarved ja kitsepea tuletasid veel kaugemaid aegu meelde, oma olemuselt sobiksid aga need paremini kusagile parteisuvilasse või jahimajakesse. Suhteliselt vahva kelder on nõrgalt ära kasutatud, valgustus praktiliselt puudub, valgustid on sobimatud ega lähe miljööga kokku. Sisenedes jätavad nukra tunde posti otsas olevad lauakesed.
  Kõige rohkem häirib baari tugev õlipraadimise ja friikartulite lõhn, see ei meelita seal olema. Ventilatsiooniküsimused on lahendamata.
  Kogu ruumi kasutamise üldpõhimõtted jäidki lõpuni arusaamatuks.
  3 punkti
  Suhtun keldrite kasutamisesse ja sealsetesse baaridesse eelarvamusega. Gretege baar on selles mõttes väga tüüpiline koht: valged seinad, põrandal paeplaadid. Baar on iseenesest klassikaline ja korrektne. Kujunduselementidega pole liialdatud, samal ajal pole seal midagi huvitavat või meeldejäävat. Sisse minnes jätavad soovida seinad ja lagi. Põrandale on pandud küll hea ja kallis plaat, aga selle paigaldamine jätab soovida. Toriseda annab seinaäärte ning seina ja põranda kokkupuutepunktide pärast, seal on viimistlus kas tegemata jäänud või tehtud väga lohakalt. Ehitaja silma jaoks on selge, kuidas vahendite nappus näitab kohe ära töö üldkvaliteedi.
  3 punkti
 • Hetkel kuum
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Reaalajas börsiinfo
Jaapani turgu vallutav Võrumaa šokolaaditootja: väikeettevõtjad vajavad toetusi
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Homme nägin ma Ukrainat!
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meedialiit kaitses europarlamendis Eesti väljaandjaid Google’i ja Facebooki vastu
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Varsti avatav Baltimaade suurim spordipood hakkab töötajaid otsima Vaata, palju uues poes müüjatele palka pakutakse
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.