• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansa aktsia läks langusele

  Pärast ülikiiret tõusuperioodi toimus eile Tallinna börsil murrang ja Hansapanga aktsia 12,1protsendiline kukkumine tõi ÄP indeksi 6,55% allapoole, 466,95 punktile. Börsisüsteemi käive oli endiselt kõrge, ulatudes 664 registreeritud tehingus 174,5 mln kroonini.
  Eile hommikul veidi enne börsi avanemist teatas Swedbanki esindaja, et pank on omandanud juba üle 30% Hansapanga aktsiatest. Börsi avanedes jätkas Hansapanga aktsia teatest hoolimata kiiret tõusu, kerkides mõnekümneminutilise kauplemise järel juba 124 kroonini. Järgmise kauplemistunni jooksul kaotas Hansapanga aktsia 35 kr ehk 28% oma väärtusest.
  Kas eilne langus tähendab, et teine Rootsi investor (S-E-Banken) on oma kavatsusest loobunud? Suurem on siiski tõenäosus, et närv ei pidanud vastu mõnel teisel suuremal ja suur müüdav kogus aktsiaid, millele polnud vastu seada võrdväärset ostuhuvi, tõigi hinna alla.
  Hansapanga juhatus otsustas eile 14 mln aktsiase suunatud emissiooni korraldamise enampakkumise teel ühele strateegilisele aktsionärile. Eelläbirääkimiste ajaks, seega vähemalt nädalaks, on kauplemine Hansapanga aktsiaga peatatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.