10. september 1998 kell 22:00

Hansa aktsia läks langusele

Pärast ülikiiret tõusuperioodi toimus eile Tallinna börsil murrang ja Hansapanga aktsia 12,1protsendiline kukkumine tõi ÄP indeksi 6,55% allapoole, 466,95 punktile. Börsisüsteemi käive oli endiselt kõrge, ulatudes 664 registreeritud tehingus 174,5 mln kroonini.

Eile hommikul veidi enne börsi avanemist teatas Swedbanki esindaja, et pank on omandanud juba üle 30% Hansapanga aktsiatest. Börsi avanedes jätkas Hansapanga aktsia teatest hoolimata kiiret tõusu, kerkides mõnekümneminutilise kauplemise järel juba 124 kroonini. Järgmise kauplemistunni jooksul kaotas Hansapanga aktsia 35 kr ehk 28% oma väärtusest.

Kas eilne langus tähendab, et teine Rootsi investor (S-E-Banken) on oma kavatsusest loobunud? Suurem on siiski tõenäosus, et närv ei pidanud vastu mõnel teisel suuremal ja suur müüdav kogus aktsiaid, millele polnud vastu seada võrdväärset ostuhuvi, tõigi hinna alla.

Hansapanga juhatus otsustas eile 14 mln aktsiase suunatud emissiooni korraldamise enampakkumise teel ühele strateegilisele aktsionärile. Eelläbirääkimiste ajaks, seega vähemalt nädalaks, on kauplemine Hansapanga aktsiaga peatatud.

Hetkel kuum