Kaliningradi oblastis kehtib eriolukord

14. september 1998, 00:00

Kaliningradi oblastis kehtib 5. septembrist eriolukord ja kuberner on peatanud oblasti maksude edastamise Venemaa föderaaleelarvesse.

Erakorraline seisukord peaks aitama vältida tarbijahindade plahvatuslikku tõusu, ütles kuberner Gorbenko. Samuti tagada lasteaedade, koolide ja haiglate varustamise toidu ja ravimitega.

Toiduainete paaniline kokkuost algas juba 21. augustil. Sellest peale on peamiste toiduainete hinnad kerkinud keskmiselt 40% päevas. 5. septembrist peatatud impordi soodusre?iimi kehtivus tähendab tegelikult Kaliningradi oblastis loodud vabamajandustsooni sulgemist. See toiduainete sissevedu piiranud otsus on olukorda veelgi halvendanud. Ühe hulgimüügifirma direktori teatel on kaubatarned Euroopast peaaegu peatunud, kuna Vene kaupmeestel on dollarid otsas.

Oblasti pangad on peatanud kõik valuutaoperatsioonid, mis ei võimalda importööridel saada tasu oma tarnete eest. Rubla on odavnenud Kaliningradis kiiremini kui mujal Venemaal. Seetõttu on töö seisanud Kaliningradi kalakonservikombinaat.

Kohalik omavalitsus on kutsunud kohalikke elanikke säilitama rahu ning vältima ostupaanikat. Sellele vaatamata on poed kaubast tühjaks ostetud ning toidupoodide uste taga on varahommikuti pikad järjekorrad. ETA-BNS-B&B-ÄP

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing