15. september 1998 kell 22:00

Hansapanga aktsia tõi turu alla

Hansapanga ebakindel tulevik ja pankade augustikuu suured kahjumid tõid enamiku aktsiate hinnad Tallinna börsil eile kiirelt allapoole. ÄP indeks lõpetas hullumeelse päeva börsil 11,27protsendise kukkumisega, 435,85 punktil. Börsisüsteemi käive oli keskpärane -- 52,0 mln krooni.

Jätkuvalt on investorite terava tähelepanu all Hansapanga aktsia. Ebaselgus emissiooni tingimuste osas muudab turu järjest närvilisemaks. Eile hommikul viis see Hansapanga aktsia kiirele langusele, mida süvendas veelgi keskpäeval avaldatud Hansapanga 25,2 mln kroonine augustikuu kahjum. Panga finantstehingute kogukahjum oli augustis koguni 59 mln kr, mis tulenes paljus ka Venemaa positsioonide ümberhindlusest. Tähelepanuväärne on, et Venemaa positsioonid hinnati ümber, mitte ei likvideeritud. Arvestades Venemaa turgudel septembris toimunuga, tuleb järgmise kuu aruandes need positsioonid veel kord ümber hinnata ja kahjumisse kanda.

Ka Forekspank teavitas eile avalikkust augustikuu suurest 10 mln kroonisest kahjumist. Sellest 4,2 mln saadi aktsiainvesteeringutelt, millest omakorda 4,5 mln positsioonide likvideerimisest.

Hetkel kuum