• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga aktsia tõi turu alla

  Hansapanga ebakindel tulevik ja pankade augustikuu suured kahjumid tõid enamiku aktsiate hinnad Tallinna börsil eile kiirelt allapoole. ÄP indeks lõpetas hullumeelse päeva börsil 11,27protsendise kukkumisega, 435,85 punktil. Börsisüsteemi käive oli keskpärane -- 52,0 mln krooni.
  Jätkuvalt on investorite terava tähelepanu all Hansapanga aktsia. Ebaselgus emissiooni tingimuste osas muudab turu järjest närvilisemaks. Eile hommikul viis see Hansapanga aktsia kiirele langusele, mida süvendas veelgi keskpäeval avaldatud Hansapanga 25,2 mln kroonine augustikuu kahjum. Panga finantstehingute kogukahjum oli augustis koguni 59 mln kr, mis tulenes paljus ka Venemaa positsioonide ümberhindlusest. Tähelepanuväärne on, et Venemaa positsioonid hinnati ümber, mitte ei likvideeritud. Arvestades Venemaa turgudel septembris toimunuga, tuleb järgmise kuu aruandes need positsioonid veel kord ümber hinnata ja kahjumisse kanda.
  Ka Forekspank teavitas eile avalikkust augustikuu suurest 10 mln kroonisest kahjumist. Sellest 4,2 mln saadi aktsiainvesteeringutelt, millest omakorda 4,5 mln positsioonide likvideerimisest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.