• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Plaatijad-laepanijad otsivad tööd

  Sügis on venitanud pikemaks ehitus-remonditööde otsijate kuulutusteread ajalehtedes. Enamik plaatijaid ja lakke kipsplaadi paigaldajaid lubavad universaalsetena ära teha mõlemad tööd ja muudki veel.
  Võrreldes aprilliga küsivad töömehed keraamiliste plaatide paigaldamise ruutmeetri eest tööraha keskmiselt 30 krooni võrra vähem. Samaks jäänud ametlik keskmine hind sisaldab ka aluspinna ettevalmistust. Ametliku tööhinna ülempiir on langenud 50 krooni võrra.
  Kipsplaadi lakke paigaldamise ruutmeeter on samal perioodil kallinenud mustal tööturul 60--90 krooni, kuid ametlikes pakkumistes on hind püsinud muutumatuna.
  Veemõõturite paigaldajate valik piirdub septembri keskel vaid paari pakkujaga, kes küsivad selle töö eest paarisajast kroonist poole tuhandeni. Paigaldamise must hinnatase on võrreldes veebruariga tõusnud 75--100 krooni. Veearvesti paigaldamise ametliku hinna alammäär on tõusnud märgatavalt rohkem -- 200 krooni. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.