15. september 1998 kell 22:00

Plaatijad-laepanijad otsivad tööd

Sügis on venitanud pikemaks ehitus-remonditööde otsijate kuulutusteread ajalehtedes. Enamik plaatijaid ja lakke kipsplaadi paigaldajaid lubavad universaalsetena ära teha mõlemad tööd ja muudki veel.

Võrreldes aprilliga küsivad töömehed keraamiliste plaatide paigaldamise ruutmeetri eest tööraha keskmiselt 30 krooni võrra vähem. Samaks jäänud ametlik keskmine hind sisaldab ka aluspinna ettevalmistust. Ametliku tööhinna ülempiir on langenud 50 krooni võrra.

Kipsplaadi lakke paigaldamise ruutmeeter on samal perioodil kallinenud mustal tööturul 60--90 krooni, kuid ametlikes pakkumistes on hind püsinud muutumatuna.

Veemõõturite paigaldajate valik piirdub septembri keskel vaid paari pakkujaga, kes küsivad selle töö eest paarisajast kroonist poole tuhandeni. Paigaldamise must hinnatase on võrreldes veebruariga tõusnud 75--100 krooni. Veearvesti paigaldamise ametliku hinna alammäär on tõusnud märgatavalt rohkem -- 200 krooni. ÄP

Hetkel kuum