• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rubla hakkas taas nõrgenema

  Segadustele dollari ümber ei näi lähiajal lõppu tulevat. Juhtivate tööstusriikide esindajad ei võtnud veel vastu otsust, kas kutsuda kokku erakorraline tippnõupidamine maailma majanduse olukorra arutamiseks. Valuutaturud, mis ootasid otsuse paari nädala võrra edasilükkamise asemel tunduvalt konkreetsemat tegevuskava, olid veidi pettunud. Kaugeltki pole selge ka president Clintoni saatus. Avaliku arvamuse küsitlustest selgus küll, et rahvas toetab presidenti, kuid tagasikutsumise menetluse käsitlemine võib tekitada mõningast võimuvaakumit (vähemalt lühiajalist).
  Dollarile ebameeldivad uudised tulid taas Lõuna-Ameerikast. Ecuadori keskpank otsustas devalveerida oma rahvusliku valuuta sucre 15 protsendi võrra. Finantskriis regioonis on võtmas ähvardavaid jooni, mis teeb murelikuks. President Clinton reageeris avaldusega, kus ta toonitas, et Aasia kriisi kandumise puhul Lõuna-Ameerikasse peab USA reageerima momentselt. Lõuna-ja Põhja-Ameerika majandus on omavahel liiga tugevasti integreeritud ja finantskriisi kandumisel Uude Maailma on juba globaalsed tagajärjed.
  Valuutaturgudel valitsev konsensus, et USA Föderaalreserv alandab intresse, ning Saksamaa liidupanga presidendi Hans Tietmeyeri vihje selle kohta, et Bundespank seda ei tee, alandas dollari kurssi kahe penni võrra. Eile õhtul oli USD kurss 1,6900 marka (13,52 krooni).
  Rubla kurss langes eile Moskva pankadevahelisel valuutabörsil 10,00/10,50 rublani dollar.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Ampler avas Berliinis uue peakorteri
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.