• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  Leedu tahab tõsta toidukaupade imporditolle 5--10%, et kaitsta kohalikke tootjaid.
  Leedu kavatseb tõsta liha, piima, toorsuhkru ja teravilja imporditolle riikidest, millega Leedul ei ole vabakaubalepet, teatas Leedu valitsus.
  Leedu peaminister Gediminas Vagnorius ja majandus-, põllumajandus- ja metsandusminister otsustasid tõsta imporditolle teisipäevasel istungil. Vagnorius ütles, et see kujuneb ajutiseks.
  Valitsuse hinnangul on Vene kriis mõjutanud tõsiselt 41 Leedu firma tegevust ning valitsus on eraldanud raha, et aidata firmadel palku välja maksta. BNS
  Viis Leedu põllumajandustootjate liitu on pöördunud avalikkuse poole nõudega lõpetada ajutiselt põllumajandustoodete sissevedu, et kaitsta kohalikku tootjat, teatab Läti majandusleht Bizness & Baltija.
  Leedu seakasvatajate, põllumajandusühistuste, talunike ja linnukasvatajate liidud ning põllumajanduskoda nendivad oma pöördumises, et Leedu põllumajanduses on kujunenud raske olukord.
  Väljapääsuna näevad tootjad põllumajandustoodete impordi täielikku lõpetamist teatud ajaks, bartertehingute taaslubamist ja 9% käibemaksu kehtestamist põllumajandustoodetele. ETA
  Läti valitsus kuulutas seoses halbade ilmastikuolude ja halvenenud turuolukorraga tänavuse aasta maapiirkondades katastroofiaastaks, ütles Läti põllumajandusminister Andris Ravin?. Läti valitsus otsustas ühtlasi määrata viljale riikliku kõrgendatud kokkuostuhinna.
  Ministri sõnul on Läti põllumajandus halbade ilmade ja idaturu kadumise tõttu tänavu kannatanud 36 mln latti ehk ca 860 mln kr kahju. Ministeerium teeb ettepaneku hüvitada iga kaotatud saagihektar 10 latiga. BNS
  Ukraina rahandusministeerium avalikustas eile uue võlgade konverteerimise pakkumise välisinvestoreile, mille kohaselt neil on võimalus vahetada nende omanduses olevad lühi- ja keskmise tähtajaga riigikassa võlakirjad dollarites välja antud eurovõlakirjade vastu.
  Rahandusministeerium lubab vahetusplaaniga ühinevatele invstoritele osa võlgadest kohe sularahas välja maksta. Pakkumine puudutab eelmise aasta detsembris Merrill Lynchi vahendusel välja antud võlakirju ning grivnades välja antud keskpanga võlakirju. REUTERS-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.