• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi nõuab Soome aja muutmist

  Merita Nordbankeni rootslasest tegevdirektor Hans Dalborg arvab, et Soomel oleks paslik üle minna Euroopa ajale, st Rootsi ajale. See meenutab väga kunagist tantsu Eestis Moskva aja ümber.
  See oleks Soomele suur eelis, kui ta elaks Euroopaga ühes ajas, ütles Dalborg. Kuna Soome aeg erineb Euroopa ajast tunni võrra, siis on Soome firmaga küllalt raske suhelda, väidab ta. Näiteks kui soomlane läheb pool kaksteist lõunale, on Rootsis kell alles pool üksteist. Ja kui soomlane on tunni lõunat pidanud, siis algab parajasti rootslastel lõunaaeg. Kui rootslane on lõunalt tagasi, on kell jõudnud Soomes saada pool kaks, mis tähendab, et kohvipaus on lähedal. Ja kui soomlased kl 17 tööpäeva lõpetavad, on kell Rootsis alles 16 ehk tund aega tööpäeva lõpuni.
  Varem on ka Skandinaviska Enskilda Bankeni direktor Olsson püüdnud Soomele survet avaldada, et too oma kella tunni võrra tagasi pööraks. Soome ei ole seni eriti soovinud seda teemat arutada, sest peab ilmselt endale alandavaks minna üle «Rootsi ajale», kirjutab Rootsi Dagens Industri. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.