16. september 1998 kell 22:00

Rootsi nõuab Soome aja muutmist

Merita Nordbankeni rootslasest tegevdirektor Hans Dalborg arvab, et Soomel oleks paslik üle minna Euroopa ajale, st Rootsi ajale. See meenutab väga kunagist tantsu Eestis Moskva aja ümber.

See oleks Soomele suur eelis, kui ta elaks Euroopaga ühes ajas, ütles Dalborg. Kuna Soome aeg erineb Euroopa ajast tunni võrra, siis on Soome firmaga küllalt raske suhelda, väidab ta. Näiteks kui soomlane läheb pool kaksteist lõunale, on Rootsis kell alles pool üksteist. Ja kui soomlane on tunni lõunat pidanud, siis algab parajasti rootslastel lõunaaeg. Kui rootslane on lõunalt tagasi, on kell jõudnud Soomes saada pool kaks, mis tähendab, et kohvipaus on lähedal. Ja kui soomlased kl 17 tööpäeva lõpetavad, on kell Rootsis alles 16 ehk tund aega tööpäeva lõpuni.

Varem on ka Skandinaviska Enskilda Bankeni direktor Olsson püüdnud Soomele survet avaldada, et too oma kella tunni võrra tagasi pööraks. Soome ei ole seni eriti soovinud seda teemat arutada, sest peab ilmselt endale alandavaks minna üle «Rootsi ajale», kirjutab Rootsi Dagens Industri. DI

Hetkel kuum