Unibanka kiire tõus sai läbi

22. september 1998, 00:00

Läti aktsiad langesid esmaspäeval. Turul enim kaubeldud Unibanka üheksa päeva kestnud tõusule tuli kiire lõpp, sest investorid alustasid kasumi realiseerimisega. Tugeva müügisurve tagajärjel libises Unibanka hind 9 santiimi. Sellest hoolimata kosus Rigas Komercbanka, lõpetades päeva 0,95 lati tasemel.

Leedu põhinimekirja jääb ainult 6 aktsiat, sest papi tootmisega tegelev Medienos Plau?as arvati sellest välja. Suuraktsionär Metsä-Serla omab praegu juba 94% firma aktsiatest ning teisi aktsionäre on umbes 160. Vilniaus Bankas jätkas langeva trendiga ning kaotas päeva lõpuks 5,18%. Langejate hulka kuulusid ka Hermis Bankas ja Snaige. Blue chip'idest oli ainuke tõusja Bir?ai Piim, tõustes 2,50 litile.

Venemaal jäi aktsiatega kauplemine esmaspäeval täielikult seisma pärast dollariga kauplemise peatamist. Kõigi eelduste kohaselt peaks kauplemine dollaritega keskpanga süsteemis taastuma teisipäeval ning võib loota, et see aitab kaasa ka aktsiaturu elavnemisele. Hiljem siiski tehti mõned tehingud, mille tagajärjel Lukoil kaotas hinnast 13,83% ning ÜES langes 14,37%.

Ühendriikides tõusid reedel aktsiahinnad pärast väga volatiilset päeva, Dow lõetas 0,28% plussis, 7895,66 punktil. Närvilisust tekitas nn triple witchingday -- päev, millal aeguvad selle kuu optsioonid ja futuurlepingud. Arvata võib, et tugev üles-alla liikumine siiski jätkub, sest lähiajal avaldatakse paljude firmade finantsnäitajad ning erinevusi planeeritud numbritest võib tulla rohkem kui tavaliselt. Nike teenis esimesel kvartalis 56 senti aktsia kohta, mis ületas tugevalt prognoositu, kuid jäi siiski alla 1997. aasta samale perioodile. Sellest hoolimata tõusis aktsia hind 37,75 dollarile.

Nasdaq kogus 17,52 punkti ning S&P500 tugevnes tagasihoidliku 0,1% võrra. Analüütikute arvates võib intresside muutmine Föderaalreservi poolt toimuda alles detsembri keskel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:04
Otsi:

Ava täpsem otsing