• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Autouputusega on veidi üle pingutatud

  Peep Soomani artiklil «Liisingufirmadel autouputus» (ÄP 14.09) on põhjendamatult ambitsioonikas pealkiri.
  Igasugune äri on seotud äririskiga, pole erand ka liisingfinantseerimine. Ostja maksevõimetuse tõttu võidakse konfiskeerida igasugune renditud vara, sh. ka sõiduauto.
  Liisinguühingute liidu liikmesfirmade koondportfellis on sõiduautode osakaal 31%. Kuigi küsitlusandmed autode tükiarvu kohta puuduvad, on see arvestuslikult 12 500. Umbes 1% autosid, mis on tagasi nõutud maksevõimetutelt klientidelt ja uuesti müügis, on pigem oodatust vähem kui midagi «uputuse» taolist.
  Hoolimata sellest, et autode teisene realiseerimine ei ole reeglina keerukas ja vahel on soovijaid rohkem kui kaupa, on liisingufirma huvi tegeleda pigem finantsvahendusega kui second-hand autoturuga.
  Ideaalne oleks olukord, kus kõik kliendid järgiksid lepingutingimusi ja makseraskusi ei oleks, tegelikkuses on liisingufirmad oma tegevussuundi planeerides arvestanud ka probleemsete klientidega.
  Võib aga tõdeda, et arvestades eelmise aasta majanduse tormilist kasvu ja järgnenud mõõnaperioodi, on makseraskustes klientide arv prognoositust väiksem.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tänast Tallinna börsi tõusu vedas Enefit Green
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.