23. september 1998 kell 22:00

EVEA Pank muutub huvitavaks

Kauplemine Tallinna börsil jätkus kolmapäeval ilma erilise elevuseta. Börsisüsteemi käive oli tagasihoidlik, ulatudes registreeritud 286 tehingus 20,43 mln kroonini. ÄP indeks liikus paari likviidsema aktsia toel 2,3% ülespoole ja sulgus börsipäeva lõpus 366,70 punkti tasemel.

Eile kogunenud EVEA Panga nõukogu otsustas emiteerida 12,5 mln aktsiat suunatult tuntud itaalia ärimehe Ernesto Preatoniga seotud firmadele. Eile EVEA Panga aktsiaga ühtegi tehingut ei sooritatud.

Preatoni tulek peaks varasema info kohaselt tähendama EVEA Pangale korralike krediidiliinide avanemist. Lisaks kasvab panga aktsia- ja omakapital 125 mln kr võrra ehk ligi 240 mln kroonile. Omakapitali rohkem kui kahekordne kasv lubab pangal oluliselt kasvatada laenuportfelli, mis kasvatab omakorda panga intressitulusid.

Põhinimekirjas läbis eile kiireima tõusu Norma aktsia, mille hind kerkis päevaga 13,9%. HF Kapitali maakler Kaur Elviste ütles Norma aktsia tõusu BNSile kommenteerides, et möödunud päevadel oli aktsia tugeva müügisurve all, mille kadudes liikus hind madalalt tasemelt kiirelt üles.

Hetkel kuum