Soome energeetikatööstus seadis end sisse Tallinna kesklinna ärklikorrusele

24. september 1998, 00:00

IVO Energia harukontoritest üle maailma on mais avatud Tallinna kontor kõige omapärasem. Iga allüksuse kabinet on täiesti oma nägu ja sisekujunduseski on tunda haldaja kätt. Sisekujundaja Mari-Iris Saarepera (OÜ Arhitektuuribüroo ROOM) ülesandeks jäi ruumide sisekujundus värvide ja materjalidega koos hoida. «Mul pole varem sellist kogemust olnud, et tellija oleks sellisel määral kaasa töötanud,» räägib arhitektuuribüroo ROOM juhataja Ülar Saar. Ometi hindab ta protsessi koostööks, mitte konfliktiks. Anonüümsele tellijale on kindlasti raskem ruume disainida.

Imatran Voima uutes bürooruumides töötab kolm allüksust: IVO Energia AS ja selle kaks sõsarettevõtet, IVO Power Engineeringu ja IVO Generation Servicesi Eesti filiaalid. Peale nelja kabineti mahub rohkete akendega katuse alla veel nõupidamite, sekretäri ja puhkeruum saunaga. Suurim mängumaa jäi sisekujundajale fuajees. Eesruumi seinad ja linoleumist põrand on sinistes ja kollastes toonides nagu mööbelgi. «Tahtsime luua rõõmsa keskkonna,» ütleb Mari-Iris Saarepera. Energeetikafirmale sobib energiline kujundus, leiab ta. Palju annab juurde ka paljudest laeakendest langev päevavalgus. Tööruumid on kujundatud lihtsalt, funktsionaalselt ja ergonoomiliselt. Nende roheline toon jätab äärmiselt soliidse ja rahuliku mulje.

Tellija eesmärk oli algusest peale, et büroo võimalikult omapärane välja näeks. Seepärast valitigi bürooks ärklikorrus. «Nii et omapärane miljöö oli ruumi juba sisse programmeeritud,» märgib Saar.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing