• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piimatööstustel kartellikahtlus

  «Peame kätte saama dokumendid või tunnistajad, niisama ei saa tööstusi kartellikokkulepetes süüdistada,» ütles eile konkurentsiameti peadirektori asetäitja Aini Proos. «Hoiame piimandusturul kogu aeg silma peal, samamoodi jälgime ka bensiinimüüjaid.»
  Peaministri majandusnõunik Heido Vitsur rääkis, et valitsus on teinud konkurentsiametile ülesandeks kontrollida kartellikokkulepete võimalikku olemasolu. «Kui toimuvad üle-eestilised hindade liikumised, tekib kahtlus, kas varem pole hindade suhtes kokku lepitud,» ütles Vitsur BNSile.
  «Praegu on konkurents piimaettevõtete vahel tihenenud, mis lisab veelgi võimalusi, et kasutatakse ebaausaid võtteid,» lisas ta.
  ASi Ühinenud Meiereid varumisdirektor Helmo Hainsoo ütles, et konkurents piimatööstuste vahel on praegu nii tugev, et suhtlemine omavahel peaaegu puudub. «Pole mingit kartellikokkulepet,» kinnitas Hainsoo. «Meil lihtsalt pole võimalik rohkem piima eest maksta.»
  ASi Tallinna Piimatööstus varumisfirma Rävala Piim juhataja Rein Viilu tunnistas, et teised piimatööstused jälgivad, mida teeb Ühinenud Meiereid, ja joonduvad hindades selle järgi. «Muul moel pole võimalik konkurentsis püsida,» sõnas ta.
  ASi Võru Juust projektijuhi Einar Ranniti sõnul pole nende ettevõtte tegevuses kartellikokkuleppe tunnuseid, sest Võru Juust langetas piima kokkuostuhinda teistest ettevõtetest varem. «Käibevahendeid lihtsalt ei jätku, et rohkem maksta,» põhjendas ta kokkuostuhinna langust.
  Ühinenud Meiereid varub umbes 40 protsenti Eestis toodetud piimast. Viimati langetas ettevõte piima kokkuostuhinda 10. septembril 1,9 kroonile kilogramm. Samal päeval langetas hinna samale tasemele ka Tallinna piimatööstus, kes varub 10--15 protsenti Eesti piimast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.