• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapank ühendab Läti tütarpangad

  Hansapangal on uues HBLis ligi 90protsendiline osalus. Hansabank Latvia president Ingrida Bluma ütles reedel, et HBLi aktsionärid kiitsid heaks aktsiakapitali laiendamise Zemes Banka aktsionäridele. Tema sõnul peavad juriidiliselt pangad olema liitunud kuu aja jooksul.
  «Infotehnoloogia ja muude selliste teenuste liitmine võtab rohkem aega kui üks kuu,» ütles Bluma. Ta lausus, et juba praegu on osa teenuseid kahes pangas ühildatud.
  Eesti Hansapanga klientidele, kes suhtlevad palju Lätiga, muutub Bluma sõnul see, et on parem üldine teenindus ning laiem kontorite võrk. «Praegu on uuel pangal Lätis viis kontorit, millest neli on Riias; me tahame laiendada kontorite võrku üle riigi 14 kontori võrra,» rääkis Bluma. Küsimusele, kas maksekorraldused Hansapanga ja HBLi vahel liiguvad pangasiseselt, vastas Bluma eitavalt. «Me oleme siiski kaks eraldiseisvat panka,» nentis ta. Bluma ütles, et vajaduse korral tehakse ülekanne küll ühe päeva jooksul, kuid ülekanne on rahvusvaheline. «Meil on küll üksteise korrespondentkontod,» lisas ta.
  Aktsiad vahetatakse kursiga 1 Zemese panga aktsia 0,33 HBLi aktsia vastu, Zemese aktsiakapital on 270 miljonit krooni, HBLil 146 miljonit krooni.
  Hansabank Latvia oli endise Hansapanga tütarpank Lätis ning Zemes Banka endise Hoiupanga tütarettevõte. HBList kuulus Hansapangale 100 protsenti. HBLi bilansimaht oli juuni lõpus 89,7 miljonit latti (2 miljardit krooni), Zemes Banka oma 53,5 miljonit latti (1,2 miljardit krooni). Liites kokku kahe panga bilansimahu on uuel Hansabank Latvial varasid 3,2 miljardit krooni. Esimesel poolaastal oli Zemese kahjum 0,8 miljonit latti (18,2 miljonit krooni) ning HBLi kasum 0,15 miljonit latti (3,4 miljonit krooni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.