Mart Sõrg valis nõukogu kandidaate

29. september 1998, 00:00

Eile esitas riigikogu juhatus parlamendi menetlusse eelnõu Eesti Panga nõukogu liikmete nimetamise kohta. Nii opositsiooni- kui koalitsioonipoliitikud hindavad esitatud kandidaatide puhul poliitilist tasakaalustatust, mis ei tohiks teravaid vaidlusi parlamendis esile kutsuda.

«Leppisime kunagi riigikogus kokku, et Eesti Panga uus nõukogu peaks enamuses koosnema poliitikutest, see on äraproovitud variant,» lausus üks keskpanga nõukogu kandidaat, Koonderakonna fraktsiooni esimees Mati Meos.

«Kandidaatide nimekirja vaadates tundub, et opositsiooniga on samuti hästi kokku lepitud,» lisas Meos.

Eesti Panga praeguse nõukogu liikme Heiki Kranichi väitel on tasakaalustatud keskpanga nõukogu parim variant krooni devalveerimist vältida. «Kui panga nõukogus on erinevate erakondade esindajad, on tagatud, et sinna kuuluvad ka need jõud, kes on huvitatud krooni stabiilsusest,» sõnas Kranich.

Eesti Panga nõukogu kandidaatidest kuulub Ants Järvesaar Maaliitu, Kalev Kukk Reformierakonda, Mati Meos Koonderakonda, endise riigikontrolöri Hindrek Meri kandidatuuri esitas Maarahva erakond, Mihkel Pärnoja on Mõõdukate esindaja ja Eesti tuleviku-uuringute instituudi juht Erik Terk Keskerakonnale lähedal seisev isik.

Eesti Panga nõukogu kaheksast liikmest esitab panganõukogu esimees seitse. Eesti Panga president loetakse nõukogu liikmeks ametikoha järgi.

Keskpanga praeguse nõukogu volitused oleks pidanud korraliselt lõppema 16. juulil, kuid Eesti Panga seadusesse tehtud muudatusega pikendas riigikogu senise nõukogu volitusi kolme kuu võrra.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing