29. september 1998 kell 22:00

Soomet raputab infolekke skandaal

Soome ühiskond kogeb jahedat minevikuhingust, sest on saanud teatavaks, et ühiskonnas lugupeetud isiku poeg välisministeeriumi kõrge ametnik Olli Mattila on edastanud Euroopa Liidu salajasi andmeid Venemaale.

39aastane Olli Mattila on 80aastase Olavi J. Mattila poeg. Olavi J. Mattila oli 1970. aastate algupoolel väliskaubandus- ja välisminister. Aastail 1965--1982 juhtis ta riiklikku masinatööstuskontserni Valmet ja aastail 1973--1983 oli riikliku metsatööstusfirma Enso juhatuse esimees.

1983. a, pärast pensionile siirdumist oli Olavi J. Mattila konsultant ?veitsis ning aeg-ajalt ilmus tema nimi ajakirjandusse kummalistes seostes relvaäri ja võltst?ekkidega.

Poeg Olli Mattila on tagandatud välisministeeriumi kaubanduspoliitika osakonna välissekretäri kohalt, sest julgeolekupolitsei kahtlustab teda riigireetmises. DI-ÄP

Hetkel kuum