• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Beeta Kapital pikendas pausi Vene fondiga

  Beeta Kapital ASi juhatuse esimees Mart Veskimägi teatas, et täna Venemaa kasvufondi veel lahti ei tehta ning osakutega kauplemine hoitakse peatatuna 31. oktoobrini. Kauplemine peatati 27. augustil. «Nõukogu otsus on klausliga, et juhul kui Venemaa turu likviidsus vähegi paraneb, alustatakse kauplemist varem,» täpsustas ta.
  Veskimägi hinnangul on Vene aktsiaturg praegu pigem poliitilise kui majandusliku surve all. Seetõttu oodatakse 7. oktoobri sündmusi, mil peaks toimuma kommunistliku partei ja ametiühingute organiseeritav ülevenemaaline protestilaine.
  Fondi tegevuse edasise suletuse põhjus on Veskimägi sõnutsi ka turu likviidsuse täielik puudumine. Samas väitis ta, et Venemaa turul on pigem näha paranemise märke. Rubla on viimastel päevadel olnud võrdlemisi stabiilne, läbirääkimistel välisinvestoritega Vene riigi lühiajaliste võlakirjade, GKOde, lunastamise üle tundub saavutatavat põhimõtteline kokkulepe, rääkis Veskimägi.
  Lootust annavad Veskimägi sõnul veel lubadused, et oktoobri esimesel poolel käivitatakse ka Vene kauplemissüsteemis RTS kliiringmehhanism, mis analoogiliselt Eesti keskdepositooriumiga jälgib, kas börsitehingute mõlemad pooled on raha või aktsiad üle kandnud.
  Estib-Talinvesti fondihaldur Aarne Randmaa ütles, et fondi osakutega kauplemise peatamine osutub üldjuhul investoritele kasulikuks. «Osakutega kauplemine peatatakse selleks, et vahepeal ebasoodsad positsioonid likvideerida,» selgitas ta, «see annab fondijuhile võimalikult soodsa hinna juures võimaluse tekitada sularaha, millega rahuldada hilisemad osakute müügisoovid.»
  Venemaa kasvufondi osaku hind langes enne fondi tegevuse peatamist aasta alguse 765 kroonilt 209 kr-le.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
Veerand maaelu koroonalaenudest läks viltu, politsei pidas kinni kaks MESi juhatuse liiget Läbivalt täiendatud!
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.
Keskkriminaalpolitsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni kaks Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liiget, kellele esitati kahtlustus selle eest, et koroonakriisi ajal jagati vähemalt 24 miljonit toetuslaenu eurot laiali ettevõtetele, kes laenutingimustele ei vastanud.