Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Beeta Kapital pikendas pausi Vene fondiga

  Beeta Kapital ASi juhatuse esimees Mart Veskimägi teatas, et täna Venemaa kasvufondi veel lahti ei tehta ning osakutega kauplemine hoitakse peatatuna 31. oktoobrini. Kauplemine peatati 27. augustil. «Nõukogu otsus on klausliga, et juhul kui Venemaa turu likviidsus vähegi paraneb, alustatakse kauplemist varem,» täpsustas ta.
  Veskimägi hinnangul on Vene aktsiaturg praegu pigem poliitilise kui majandusliku surve all. Seetõttu oodatakse 7. oktoobri sündmusi, mil peaks toimuma kommunistliku partei ja ametiühingute organiseeritav ülevenemaaline protestilaine.
  Fondi tegevuse edasise suletuse põhjus on Veskimägi sõnutsi ka turu likviidsuse täielik puudumine. Samas väitis ta, et Venemaa turul on pigem näha paranemise märke. Rubla on viimastel päevadel olnud võrdlemisi stabiilne, läbirääkimistel välisinvestoritega Vene riigi lühiajaliste võlakirjade, GKOde, lunastamise üle tundub saavutatavat põhimõtteline kokkulepe, rääkis Veskimägi.
  Lootust annavad Veskimägi sõnul veel lubadused, et oktoobri esimesel poolel käivitatakse ka Vene kauplemissüsteemis RTS kliiringmehhanism, mis analoogiliselt Eesti keskdepositooriumiga jälgib, kas börsitehingute mõlemad pooled on raha või aktsiad üle kandnud.
  Estib-Talinvesti fondihaldur Aarne Randmaa ütles, et fondi osakutega kauplemise peatamine osutub üldjuhul investoritele kasulikuks. «Osakutega kauplemine peatatakse selleks, et vahepeal ebasoodsad positsioonid likvideerida,» selgitas ta, «see annab fondijuhile võimalikult soodsa hinna juures võimaluse tekitada sularaha, millega rahuldada hilisemad osakute müügisoovid.»
  Venemaa kasvufondi osaku hind langes enne fondi tegevuse peatamist aasta alguse 765 kroonilt 209 kr-le.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
USA aktsiaturg: Nasdaq keeras kaotuse võiduks
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Hinrikuse idufirma kaasas üle 7 miljoni euro
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.