• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fed ei täitnud turgude ootust

  USA keskpank (Fed) alandas oma teisipäevasel korralisel koosolekul keskset intressimäära 0,25% võrra, et kaitsta riigi majandust globaalkriisi negatiivsete mõjude eest. Kuigi osa analüütikute hinnangul jäi veerandi protsendi suurune intressimäärade kärbe oodatust tagasihoidlikumaks, on siiski oluline, et tegemist on esimese korraga ligi kolme aasta jooksul, mil USA kesksed intressimäärad on langenud. USA diskontomäär jäi endiselt 5% tasemele.
  Föderaalfondimäära langus 5,25 protsendile tähendab, et mõnevõrra väheneb miljonite ameeriklaste laenukoorem, alates autolaenudest kuni eluasemelaenudeni.
  Läinud nädalal vihjas Fedi juhatuse esimees Alan Greenspan selgemini kui kunagi varem peatsele intressialandamisele, ja kui see nüüd toimus ainult 0,25% võrra, oli turg tõsiselt pettunud.
  Greenspani sõnu, et rahvusvaheline finantskriis mõjutab Ühendriikide majanduskasvu, mõisteti siis, kui Fed asus kohe pärast tema kõnet tegema suuri jõupingutusi riskihajutusfondi Long Term Capital Market päästmiseks. Fond oli teinud maailma suurtelt finantsinstitutsioonidelt nii suuri laene ja saanud nii suuri kahjumeid, et selle pankrot oleks paratamatult vedanud kogu maailma seisakusse.
  Greenspan andis mõista, et intressialandamine on vajalik kahandamaks inimeste hirmu krediidiriski suhtes. BNS-DI-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.