Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahvusraamatukogu suvila tekitab pahandust

  Eesti rahvusraamatukogu nõukogu liikme Andres Ottensoni sõnul süüdistatakse riigikontrolli aktis Ivi Eenmaad selles, et ta kulutas raamatukogu juhiks olemise ajal riigikantseleilt viieks aastaks tasuta rendile võetud Keila--Joal asuva suvila remondiks 190 600 krooni rahvusraamatukogu raha ja tasus raamatukogu rahaga suvila kommunaalkulud. Samas ei ole riigikontrolli akti andmetel suvila kasutamise eest tasu laekunud ning puuduvad andmed suvila kasutajate kohta.
  Ottenson selgitas, et suvila võeti rendile eesmärgil majutada sinna rahvusraamatukogu täienduskoolituskeskuse töötajaid ja raamatukogu oma inimesi. «Suvila kasutamise eest peeti arvet kasutuspäevade järgi. Kasutajaid ei märgitud, majutus oli tasuta,» ütles Ottenson. Küsimusele, kas Ivi Eenmaa kasutas ka ise suvilat, vastas Ottenson: «Mõne nädalavahetuse ta tõenäoliselt seal oli.»
  Tallinna linnapea Ivi Eenmaa on ise öelnud, et kasutas Keila-Joa suvilat väga harva ning küsis alati eelnevalt selleks luba raamatukogu juhtkonnalt. Ta on öelnud, et ei pea raamatukogu suvila remondiks kulutatud summasid märkimisväärseks. Eenmaa on kasutanud suvilat ka juba linnapeana töötamise ajal. Eile ei õnnestunud Eenmaalt riigikontrolli akti asjus kommentaari saada.
  Rahvusraamatukogu nõukogu liige, riigiarhiivi peadirektor Aimar Altosaar ütles, et kogu rahvusraamatukogu üldine strateegia peab olema riigi huvisid väljendav ning enne Keila-Joa probleemi üleskerkimist ei olnud keegi usaldust kuritarvitanud. Nõukogu on Altosaare kinnitusel pidevalt võidelnud raamatukogu eelarve ja lisaeelarve eest ning väga oluline on, et raha kulutataks otstarbekalt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Läti taastab kohustusliku ajateenistuse
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.