• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Forekspanga aktsia oli spekulantide lemmik

  Esialgse kava kohaselt pidi Forekspanga ja Investeerimispanga (EstIB) liitumine andma Forekspanga aktsionäridele umbes veerandi uuest pangast. Sellisel juhul on liitjapangaks hoopis EstIB, kelle aktsia pole börsil kaubeldav. Kuigi kaks panka on omakapitali poolest enam-vähem võrdsed, muudab Forekspanga mitte eriti hea seisund Forekspanga aktsionärid liitumisprotsessis kaotajaks.
  Forekspanga aktsia vastu tekkis küllalt elav huvi 1994. Algsetele suuromanikele Ivar Lukile ja Rein Usinale lisandus väikeaktsionäre eelkõige panga töötajate seast. Aasta lõpul laiendas Uebersee-pank Forekspanga aktsiakapitali ligi 10%. 1994. a oli Forekspanga aktsionäridele hea aasta: esimest ja viimast korda maksti aktsia eest dividendi, lihtaktsiale 50 ja eelisaktsiale 100% nominaalist.
  Järgmisel, 1995. aastal aitas Uebersee Bank läbi viia Forekspanga aktsiaemissiooni tasemel 265 krooni, mis pärast aktsia splitti võrdub 26,5 krooniga. Emissioonile järgnes aktsiahinna kiire tõus. Forekspanga aktsia oli kauplemise aktiivsuse poolest võrdväärne Hansa- ja Hoiupanga omaga. Forekspanga aktsia sobis eelkõige spekulatiivsele investorile, kuna tegemist oli Venemaa-arveldustele orienteerunud pangaga. Traditsioonilised alad, laenutegevus ja kontoritevõrgu laiendamine, said prioriteedi hiljem.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Massiimmigratsiooni hirmujutu ees põnnamine hoiab majandust kinni
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Balti aktsiaturg jätkas nädalat miinuses
Balti koondindeks Baltic Benchmark langes täna 1,92%; põhinimekirjast sulgusid plusspoolel vaid kolm aktsiat.
Balti koondindeks Baltic Benchmark langes täna 1,92%; põhinimekirjast sulgusid plusspoolel vaid kolm aktsiat.
Klotsifirma lööb keset pandeemiat rekordeid
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Pärnu valimisvõitluses kõmisevad raskerelvad
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.