• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ERA Grupi manööver äpardus

  Eesti Pank püüdis päästa ka ERA Panka

  EVEA Panga aktsionäri Igor Kontsovi sõnul saaks ERA Grupp kuni 50 miljonit krooni kahju, kui 2,7 miljonit pankrotistunud EVEA Panga aktsiat on ERA Grupi valduses.
  «Arvata võib, et ERA Panga poolne EVEA Panga aktsiate müük on fiktiivne, et peita kahjumit, mida ERA Pank saab seoses EVEA Panga pankrotiga,» ütles Kontsov.
  EVEA Panga aktsionäride struktuuri muutumise aruandest selgub, et 29. septembri ja 1. oktoobri vahel müüsid ERA Pank ning Polaris-Vara 2,7 miljonit EVEA Panga aktsiat riiulifirmadele OÜ Evon Service, OÜ Farad Consulting, OÜ Parnex Invest ja OÜ Mercur Marketing. Ühe EVEA Panga töötaja sõnul on riiulifirmad ERA Pangaga lähedalt seotud.
  Riiulifirmad on registreeritud Tallinnas Koidula tänaval asuva riiulifirmade müügiga tegeleva ASi Kermon aadressil. Nimetatud riiulifirmasid esindas laupäevasel EVEA Panga aktsionäride koosolekul ERA Panga jurist Ants Ainson. Ainson ütles BNSile, et tema ei pole kõnealuste riiulifirmadega seotud ja osaühingud volitasid teda kui juristi aktsionäride üldkoosolekul ühekordselt osalema.
  ERA Pank sai teada asjaolust, et EVEA Pank läheb pankrotti, neli päeva enne Eesti Panga otsust algatada pankrotimenetlus, ütles Kontsov, viidates allikale keskpangast, keda ta avalikustada ei saa. «Eesti Pank teavitas ERA Panga omanikku Andres Bergmanni sellest, et EVEAga on asjad pahasti, juba esmaspäeval,» rääkis Kontsov.
  Eile õhtul uuris keskpank ERA Grupi poolt tehtud tehinguid EVEA Panga aktsiatega. Täpsustavat informatsiooni ei soovinud Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann eile avaldada.
  ERA Panga nõukogu esimees Andres Bergmann ütles eile, et EVEA Panga aktsiaid ei kanditud ERA Pangaga seotud riiulifirmadele. «Ostja soov oli nelja riiulifirma kaudu aktsiad osta, sest see käib lihtsalt kiiremini,» rääkis Bergmann.
  Vastates küsimusele, kas ta ei teadnud EVEA Panga pankrotist juba enne keskpanga nõukogu otsust, ütles Bergmann: «Kust pidin mina seda kuulma? Ma sain EVEA Panga saatusest teada alles siis, kui BNS sellest uudise tegi.»
  Samas oli veel mitmele pangandustegelasele väljaspool keskpanka teada info EVEA Panga pankrotist enne selle ametlikku väljakuulutamist. Keskpank pakkus EVEA Panka müüa Ühispangale ning Hansapangale juba kolmapäeval, 30. septembril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Eesti aasta auto valimisel ruulisid “elektrikad”
Eile õhtul selgus tiitli Eesti Aasta Auto 2022 kandja, milleks on täiselektriline Hyundai Ioniq 5.
Eile õhtul selgus tiitli Eesti Aasta Auto 2022 kandja, milleks on täiselektriline Hyundai Ioniq 5.
Eften käivitas uue fondi ja ostis Vilniuses Danske büroohoone
Eften Capital käivitas uue, rohelise investeerimise põhimõtetest lähtuva ärikinnisvarafondi, mille esimene ost on Vilniuses asuv büroohoone, kuhu Danske pank on koondanud oma grupi tugiüksused.
Eften Capital käivitas uue, rohelise investeerimise põhimõtetest lähtuva ärikinnisvarafondi, mille esimene ost on Vilniuses asuv büroohoone, kuhu Danske pank on koondanud oma grupi tugiüksused.