• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu kultuurkapitali raha kadus Jaak Kiikeri soovitusel

  Varendi kinnitusel surus Kiiker juunikuus kultuurkapitali nõukogus läbi otsuse sulgeda varasemad viis arveldusarvet kolmes pangas ning arveldada vaid ERA Panga ühel arvel. Tartu kultuurkapitali aastaeelarve on kuus miljonit krooni.
  Seoses olukorraga pangandusturul palus Varendi 2. oktoobril kultuurkapitali majanduskomisjonilt seisukohta, kas sihtasutuse raha on paigutatud piisavalt madala riskitasemega. Komisjon pole mingit seisukohta esitanud.
  «Pank pole piisavalt neutraalne organisatsioon andmaks hinnangut oma riskisuse kohta,» tsiteeris Varendi Jaak Kiikeri kui ERA Panga juhatuse esimehe vastust. Kiiker puudus ka nõukogu esmaspäevaselt koosolekult.
  «Julgen kahtlustada korruptsiooni,» oli 1. novembril ametist lahkuv Varendi väge täis. «Idee meie raha ERA Panka tõmmata oli Kiikeril üks vahend, kuidas päästa panga likviidust.»
  Eile polnud Jaak Kiikeril aega kommentaare anda.
  Tartu kultuurkapital, mis kaotas kevadel ligi 0,5 miljonit krooni EAG autokeskuse krahhi tõttu, moodustas juunikuu algul majanduskomisjoni, mille ülesandeks on jälgida rahaasju. Peale Kiikeri kuulub komisjoni Tartu abilinnapea Hannes Astok ja linna rahandusosakonna juhataja Ilme-Tiiu Tinni.
  Tartu kultuurkapitali nõukogu esimees, Tartu ülikooli haldusdirektor Riho Illak ütles, et ta andis teisipäeva hommikul Varendile käsu teha kõik, et sihtasutuse raha liikuma saada.
  Varendi sõnul avas ta Ühispangas konto ja püüdis vabad vahendid Interneti kaudu ERA Pangast uuele kontole kanda. «Kõik meie vahendid on kinni,» resümeeris Varendi eile.
  «Kui raha kultuurkapitali kontole ei laeku, on sihtasutus kõige näotumal kombel paljaks varastatud,» ei varjanud Illak nördimust.
  Varendi andmeil on kultuurkapital tänavu jõudnud kolm korda stipendiume välja jagada. «Viimasest jagamisest pole me jõudnud stipendiaatidele välja maksta 160 000 krooni,» arvutas Varendi. «Tuleval nädalal peame maksma riigi- ja kommunaalmakseid, aga pole raha.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Ampler avas Berliinis uue peakorteri
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Elektrijalgrattaid tootev Ampler Bikes avas uue peakorteri ja esinduspoe Berliinis ning on tulevikus osas positiivne, vahendab ettevõtte uudises.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.