Ühispank loob oma seltsi

08. oktoober 1998, 00:00

Oktoobris annab Ühispank kindlustusinspektsioonile litsentsi saamise taotluse, esialgse kava kohaselt alustab uus elukindlustusselts jaanuaris, ütles Ühispanga kindlustusdivisjoni juht Indrek Holst. Ta väitis, et panga eelis on sarnaselt Hansapanga kindlustusega toimiva panga kontorikett, millega saab kindlustusteenuse müügi ühendada.

Praegu on Ühispanga kontorites müügil 40% Ühispanga osalusega Seesam Elukindlustuse tooted. «Nende müük on hetkel suhteliselt väheaktiivne, meie seltsi käivitudes taanduvad Seesami tooted Ühispanga kontoritest,» nentis ta.

Ühispank omab lisaks osalusele Seesamis ka 35% Leks Kindlustuse aktsiatest. Holst rääkis, et Ühispanga peamine eesmärk on omada elukindlustusseltsi sajaprotsendiliselt.

Ühispank pole veel otsustanud, kuidas toimida oma vähemusosalustega Seesamis ja Leks Kindlustuses. Ühispanga asepresident Janek Mäggi on öelnud, et pank kaalub kõiki variante alates koostööst mõlemaga kuni ühest seltsist väljumise ja teise arendamiseni. Enne lõplikku otsust pank seltsidega kokkuleppe tõttu täpsemaid kommentaare ei anna.

Kuna praegu läheb pank vastuollu Seesami aktsionäride lepingus sätestatud konkurentsi keelu klausliga, peab pank lähitulevikus oma valiku tegema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:09

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing