• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispank loob oma seltsi

  Oktoobris annab Ühispank kindlustusinspektsioonile litsentsi saamise taotluse, esialgse kava kohaselt alustab uus elukindlustusselts jaanuaris, ütles Ühispanga kindlustusdivisjoni juht Indrek Holst. Ta väitis, et panga eelis on sarnaselt Hansapanga kindlustusega toimiva panga kontorikett, millega saab kindlustusteenuse müügi ühendada.
  Praegu on Ühispanga kontorites müügil 40% Ühispanga osalusega Seesam Elukindlustuse tooted. «Nende müük on hetkel suhteliselt väheaktiivne, meie seltsi käivitudes taanduvad Seesami tooted Ühispanga kontoritest,» nentis ta.
  Ühispank omab lisaks osalusele Seesamis ka 35% Leks Kindlustuse aktsiatest. Holst rääkis, et Ühispanga peamine eesmärk on omada elukindlustusseltsi sajaprotsendiliselt.
  Ühispank pole veel otsustanud, kuidas toimida oma vähemusosalustega Seesamis ja Leks Kindlustuses. Ühispanga asepresident Janek Mäggi on öelnud, et pank kaalub kõiki variante alates koostööst mõlemaga kuni ühest seltsist väljumise ja teise arendamiseni. Enne lõplikku otsust pank seltsidega kokkuleppe tõttu täpsemaid kommentaare ei anna.
  Kuna praegu läheb pank vastuollu Seesami aktsionäride lepingus sätestatud konkurentsi keelu klausliga, peab pank lähitulevikus oma valiku tegema.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aivar Uutar: renoveerime kinnisvara energiasäästlikuks tulemusest sõltuva ergutusega
Senise vaid avaliku sektori hoonefondi ja elamute renoveerimistoetus on ajale jalgu jäänud. Energiatõhususe visionäär Aivar Uutar pakub arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis välja uue lahenduse.
Senise vaid avaliku sektori hoonefondi ja elamute renoveerimistoetus on ajale jalgu jäänud. Energiatõhususe visionäär Aivar Uutar pakub arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis välja uue lahenduse.
Bideni hoiatused Venemaa pihta tõstsid gaasi hinda
Euroopa maagaasi futuuride hinnad tõusid, kuna suurtootja Venemaa vastu kavandatakse rahvusvahelisi sanktsioone, vahendab Bloomberg.
Euroopa maagaasi futuuride hinnad tõusid, kuna suurtootja Venemaa vastu kavandatakse rahvusvahelisi sanktsioone, vahendab Bloomberg.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Analüütik: suurema palga küsija süvendab hinnatõusu
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.