Järsud muutused NYSE'l

09. oktoober 1998, 00:00

Riia turg oli tavalisest veidi aktiivsem. Suurem tähelepanu oli pööratud Unibanka aktsiale, mis alustas uue katsega murda läbi 1 lati taseme. Päeva lõpuks tõusis Unibanka 4 santiimi, jõudes 0,99ni, jäi aga siiski alla 1 lati. Balta Kindlustus lõpetas neljapäeval 1,9 latil, kogudes suhteliselt tagasihoidliku käibe juures 4 santiimi. Positiivselt lõppes päev ka RICI indeksil, mis kosus 1,39 punkti, saavutades taas taseme üle 200 punkti. Suunamuutusest on siiski veel vara rääkida, selleks oleks vaja väga positiivseid uudiseid.

Vilnius jätkas neljapäeval langusega. Litin-indeks kaotas 4,15% ja Litin-A 0,21%. Pangandussektor esines taas väga nõrgalt. Vilniaus ja Hermis Bankas kaotasid 4,26% ja 0,14%, viies kaasa ka teised. Roki?kis jätkab nõrgenemist, kaotades 7,57% ning Snaige kaotas 3,8%. Ma?eikiai Piim oli ainus kaubeldud aktsia, mis lõpetas päeva plusspoolel, tõustes 3,85%. Rahanappus ning madal likviidsus mõjutab turgu ka järgnevatel päevadel.

Viimastel päevadel tõusnud Vene turg keeras neljapäeval otsa ringi ning langes 3,71%. Kaubeldud aktsiatest ei liikunud plusspoolele mitte ainsatki. Langust juhtis Mosenergo, kaotades 6,79%. Enimkaubeldud Lukoil langes 2,45 USD tasemele, kaotus 2,5%. Puuduvad positiivsed uudised, mis võiksid anda turule tõuke ning muuta RTS-indeksi suuna.

Kolmapäev algas positiivselt, viies Dow indeksi 115 punkti kõrgemale. Sellele tegi aga kiire lõpu kasvav müügisurve, mis tõmbas indeksit 113 punkti tagasi. Tehnoloogiasektori käekäigust tugevalt mõjutatud Nasdaq libises kolmandat päeva järjest allapoole, vajudes alla 1500 piiri, kaotus 3%. NYSE-l juhtisid langevad aktsiad suhtega 21:10. Amazon.com Inc. langes 14%, peale teadet, et CDnow ja N2K alustasid läbirääkimisi võimaliku liitumise kohta. CDnow tõusis 0,187 ja N2K 1 USD. Firmade finantsnäitajad on jätkuvalt murettekitavad ning turg jätkab volatiilselt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 19:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing