Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Langus pöördus taas tõusuks

  Pessimistlikumad ennustused, mille kohaselt juunis alanud automüügilangus jätkub ka septembris, ei täitunud. Septembris müüdud 749 sõiduautot ei anna küll põhjust mingiteks rõõmuhõiseteks, kuid on siiski märgatavalt enam kui augustikuine 671 autot (tänavu seni kehvim müügikuu).
  Automüüjad ei ole lähema aja osas siiski optimistlikud. «Kustkohast see positiivne impulss tulema peaks?» küsib Tarmo Noot Hyundai Baltist, märkides, et tema hinnangul ei toimu Eesti autokaubanduses neli kuud midagi märkimisväärset.
  Noodi konkurent, Daewoosid müüva ASi Pleione tegevdirektor Kalev Lepp leiab, et praegu nn stardipositsioonid ühtlustuvad. «Kui kevadel uus stardipauk antakse, on kõik enam-vähem samal joonel,» usub ta automüüki elavnevat alles järgmisel kevadel.
  Oma jälje jätab automüügile ka Venemaa keeruline majandusolukord. Eesti Helkama Auto Mitsubishi müügijuht Toomas Trummer meenutab, et viimati oli temal Vene autoostjatega tegemist paar kuud tagasi.
  Sama firma ?koda müügijuht Kalle Mihkels lisab, et oluliselt on tagasi läinud väljaspool Tallinna olevate edasimüüjate müük. «Raha on maal vist otsas,» arvab Mihkels. «Tallinnas saadakse isegi liisingut -- eelkõige Hansa Liisingust ja Ühisliisingust, aga eelmisel kuul tilkus üht-teist veel isegi EVEA Pangast.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
USA aktsiaturg: Nasdaq keeras kaotuse võiduks
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Hinrikuse idufirma kaasas üle 7 miljoni euro
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.