Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uebersee pank on rahul riigi sekkumisega

  Peter Wild lausus, et Uebersee pank oli kursis Forekspanga varade seotusega Venemaaga. ?veitsi pankur tõdes, et üllatusena tuli vaid sündmuste kiire areng. «Me ei osanud arvata, et Vene kliendid oma raha pangast välja võtavad,» lisas Wild.
  Wild esindas eilsel Forekspanga aktsionäride üldkoosolekul Uebersee panka ja panga kliente. Wild on alates suvest ka Forekspanga nõukogu liige.
  Forekspanka on investeerinud raha 80 Uebersee panga klienti, teatas Wild. Ta väitis, et eelmisel nädalal rääkis Uebersee pank enamikuga oma klientidest ja tutvustas Forekspangas tekkinud olukorda.
  «Muidugi ei saa öelda, et nad oleksid õnnelikud, jäädes uues ühinenud pangas selgesse vähemusse, kuid kui on valida nulli ja natukese vahel, on viimane parem,» sõnas Wild. Ta lisas, et aktsionärid loodavad ühinenud panga aktsia hinna tõusule.
  Forekspanga aktsiatest kuulub praegu 50,5% tundmatutele Uebersee panga klientidele. Pangainspektsioon on teinud järelepärimise ka Uebersee panga klientide kohta, kuid pole seni vastust ?veitsist saanud.
  Peter Wild ei olnud nõus Uebersee panga kliente avalikustama ka eile Tallinnas. Tema väitel on enamik panga kliente Kesk-Euroopa investorid.
  Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann ütles, et ei saa välistada võimalust, et ?veitsist järelepärimisele vastust ei saada. «Loodetavasti mingi vastus siiski tuleb,» lisas ta.
  Forekspanga juhatus kinnitas börsisüsteemi kaudu avaldatud teates, et augustikuises suunatud aktsiaemissioonis ei saanud ükski emissiooni märkinud Uebersee panga klient pangas olulist osalust.
  7. oktoobri Forekspanga aktsiaraamatu väljavõttest selgub, et Uebersee panga kliendid on osalust Forekspangas pärast aktsiaemissiooni veelgi suurendanud.
  Eesti Panga nõukogu tühistas eelmise aasta septembris Innovatsioonipanga tegevuslitsentsi, väites, et panga suuromanik Eurocapital Group Ltd ei ole identifitseeritav. Mullu kevadel tahtis keskpank saada täiendavat infot ligi kolmveerandit Innovatsioonipanga aktsiakapitalist omanud Eurocapital Groupi kohta.
 • Hetkel kuum
Sirle Truuts: loome ettevõtjatele neljanda pensionisamba
Ettevõtjatele tuleks luua neljas pensionisammas ehk ettevõtja pensioni investeerimiskonto, kuhu on võimalik suunata aastas maksuvabalt vähemalt 10% kasumist, kirjutab koolitaja ja mentor Sirle Truuts arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Ettevõtjatele tuleks luua neljas pensionisammas ehk ettevõtja pensioni investeerimiskonto, kuhu on võimalik suunata aastas maksuvabalt vähemalt 10% kasumist, kirjutab koolitaja ja mentor Sirle Truuts arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Nasdaq 100 kannatas kuu suurima languse käes
USA indeksid taandusid esmaspäeval tehnoloogia sektori languse tõttu. Investorid muutusid sündmusterohke nädala eel ettevaatlikumaks, mis hõlmab Föderaalreservi intressimäära otsust, ettevõtete tuluaruandeid ja töökohtade andmeid.
USA indeksid taandusid esmaspäeval tehnoloogia sektori languse tõttu. Investorid muutusid sündmusterohke nädala eel ettevaatlikumaks, mis hõlmab Föderaalreservi intressimäära otsust, ettevõtete tuluaruandeid ja töökohtade andmeid.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Soome tarbijad said kulutusteks veidi julgust juurde
Soome tarbijate kindlustunne on jaanuaris taastunud detsembri rekordmadalalt tasemelt, kuid see on endiselt väga nõrk, teatas Soome statistikaamet.
Soome tarbijate kindlustunne on jaanuaris taastunud detsembri rekordmadalalt tasemelt, kuid see on endiselt väga nõrk, teatas Soome statistikaamet.

Olulisemad uudised

Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.