Läti, Leedu ja Vene börs

13. oktoober 1998, 00:00

Riia börs alustas praegust nädalat langusega. RICI kaotas esmaspäeval 3,75%. Käive oli küllaltki tagasihoidlik ning tähelepanu keskpunktis on jätkuvalt börsil aktiivseimalt kaubeldav Unibanka. Unibanka aktsia hind nõrgenes 2 santiimi, langedes 0,92 lati tasemele. Investorites tekitavad muret prognoositust nõrgemad kolmanda kvartali finantsnäitajad.

Vilniuse börsi blue chip indeks Litin kogus esmaspäeval 5,98 punkti, tõustes päeva lõpuks 374,54 punkti tasemele. Vilniaus Pank teatas, et on üheksa kuuga teeninud 48,8 miljonit litti. See viis aktsia hinna 16,1 liti tasemele ehk 3,01% kõrgemale. Hermis Bankas liikus esmaspäeval taas positiivses suunas, kogudes 4,99%, ning lõpetas päeva 52,84 litil. Roki?kise juustuvabriku aktsia hind liikus taas närviliselt, sest puuduvad kindlad andmed, kas firma on alustanud oma aktsiate tagasiostuga või mitte. Hoolimata sellest langes hind siiski 1,29%. Hoolimata ostuhuvi vaiksest suurenemisest pole siiski positiivseid uudiseid, mis annaksid turule konkreetsema tõususuuna.

Vene börsi ametlik indeks RTS-Interfax tõusis esmaspäeval 3,61%. Käive oli börsil väga tagasihoidlik, tehinguid tehti vaid 9 aktsiaga. Enimkaubeldu oli taas Lukoil, tõustes 7,65%. Päeva suurim tõusja ning käibelt teisel kohal oli Mosenergo, mis kallines 33,98% võrra. Tegemist on ebalikviidse turuga, kus iga väiksemgi tellimus võib muuta järsult hindu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing