Maailma börsid

13. oktoober 1998, 00:00

Londoni börs sai positiivse tõuke Aasia turgudel toimunust ja alustas esmaspäeval kiire tõusuga. FTSE 100 indeks jätkas reedest tõusu ja oli keskpäeval kerkinud 136 p. Õli valas tulle ka UK fondide poolne ostusurve ning teiste Euroopa börside kiire tõus. Tugevaid tõuse oli kõikjal, DAX kogus 6,07%, Milano +5,20% ja Hang Seng +5,68. USA turud avanesid esmaspäeval järsu tõusuga.

Helsingi börs jätkas esmaspäeva hommikul kiire tõusuga. Hoogu andis reedel USAs kerkinud Nokia. Helsingis läks Nokia üles 17,4%, 365 marga tasemele. Keskpäeval oli HEX-indeks tõusnud 258 p. Tugev ralli jätkus päeva lõpuni, viies HEX-indeksi 10,18% plussi, mis on ajaloo üks suurimaid tõuse ühe päeva jooksul. Korrektsioonivõimalus teisipäeval on tugev.

Järsu tõusuga algas nädal ka Stockholmi börsil. Ericssoni aktsia tugev tõus Ühendriikides määras ka siin turu suuna. Keskpäeval oli Stockholmi börsi indeks kogunud 160 p. Kiire tõus pidurdus päeva teisel poolel, kuid sai hoogu juurde pärastlõunal ja lõpetas päeva 10,43% kõrgemal. Rekordiks loetakse ka Stockholmi börsil toimunut. Kas turg suudab järgnevatel päevadel sama suunda hoida, on kahtlane. Kui investorites jätkub optimismi ja ostusurve ei nõrgene, võib see turgu korrektsioonist hoida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing