• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma börsid

  Londoni börs sai positiivse tõuke Aasia turgudel toimunust ja alustas esmaspäeval kiire tõusuga. FTSE 100 indeks jätkas reedest tõusu ja oli keskpäeval kerkinud 136 p. Õli valas tulle ka UK fondide poolne ostusurve ning teiste Euroopa börside kiire tõus. Tugevaid tõuse oli kõikjal, DAX kogus 6,07%, Milano +5,20% ja Hang Seng +5,68. USA turud avanesid esmaspäeval järsu tõusuga.
  Helsingi börs jätkas esmaspäeva hommikul kiire tõusuga. Hoogu andis reedel USAs kerkinud Nokia. Helsingis läks Nokia üles 17,4%, 365 marga tasemele. Keskpäeval oli HEX-indeks tõusnud 258 p. Tugev ralli jätkus päeva lõpuni, viies HEX-indeksi 10,18% plussi, mis on ajaloo üks suurimaid tõuse ühe päeva jooksul. Korrektsioonivõimalus teisipäeval on tugev.
  Järsu tõusuga algas nädal ka Stockholmi börsil. Ericssoni aktsia tugev tõus Ühendriikides määras ka siin turu suuna. Keskpäeval oli Stockholmi börsi indeks kogunud 160 p. Kiire tõus pidurdus päeva teisel poolel, kuid sai hoogu juurde pärastlõunal ja lõpetas päeva 10,43% kõrgemal. Rekordiks loetakse ka Stockholmi börsil toimunut. Kas turg suudab järgnevatel päevadel sama suunda hoida, on kahtlane. Kui investorites jätkub optimismi ja ostusurve ei nõrgene, võib see turgu korrektsioonist hoida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Nasdaq jäi USA indeksitest ainsana tõusurajale
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
USA börside sulgudes oli täna ainsana rohelises Nasdaqi liitindeks, teised suuremad indeksid langesid.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.