• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Varguse ohver jooksku pandimajja

  Varem jooksid varguse ohvriks langenud esimesest ehmatusest üle saades Kadaka turule, lootuses sealt armsaks saadud asju leida, isegi tagasi osta. Et joosta võiks hoopis pandimajja, ei tulnud sellele, kellel pandimaja seostub Eesti eelmise vabariigi aegse rahvusromantikaga, pähegi.
  Aga pandimajja võiks minna küll, sest varastel ja eriti narkomaanidel tundub varastatu eest raha saamisega üsna kiire olevat. Loomulikult ei tule varas pandimajja toodud kraamile järele, pigem tuleb ta siia uue varastatud asjaga. Kes pandimajja toodud asjade päritolu uurima peaks, pole selge. Kohalik omavalitsus ei ole võimeline ettevõtete taustu ja tegevust kontrollima. Jälgida suudetakse vaid seda, et ettevõtetel üldse tegevusluba oleks.
  Riik võiks siiski huvituda, kuhu tema kodanikelt varastatud vara müüakse. Kas see pandimajade läbipuistamist tähendama peaks, on muidugi iseküsimus. Samas ei saa riigile eriti loota, sest hakkama pole ju saadud muude ebalegaalse maiguga paikadegagi. Mõrvaga seoses tuntuks saanud pandimaja lähedal tegutseb saun, kus vihtlemine pole ilmselt peamine. Sauna külalisi teenindavad tuntud taksofirmade taksojuhtide sõnul nn privaattaksod. Kõik see toimub Tallinna südames, Viru väljaku lähedal. Miks seda lubatakse või kes seda keelama peaks, pole selge. Võib-olla peitub tõde politsei seisukohas, et teada võib paljugi, tähtis on tõestada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tim Cook sõlmis hiinlastega salaja 275 miljardi dollari suuruse leppe
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.