13. oktoober 1998 kell 22:00

Põhjala energiafirmad Tallinna soojamajandusse

Tallinna abilinnapea Ants Leemets kohtus esmaspäeval Rootsi energeetikafirma Vattenfall tütarfirma Vattenfall Estonia OÜ tegevdirektori Sten Söderströmiga, kes väljendas huvi ASi Tallinna Soojus erastamise vastu. Samasugust huvi on üles näidanud ka Soome firma Imatran Voima esindajad.

ASi Tallinna Soojus erastamise suhtes pole ettevõtte nõukogu veel mingit otsust langetanud. Tallinna Soojuse juhatuse esimehe Leonid Lipavski sõnul on erastamisküsimus ettevõtte nõukogu koosolekul mitmel korral arutusel olnud. «Praegu oleme rääkinud vaid sellest, et tulevikus on erastamine võimalik, kuid otsust, et ettevõte tuleb erastada mingil kindlal viisil ja ajal, pole me veel teinud,» sõnas Lipavski. Ta mainis, et lähipäevil on tulemas nõukogu istung, kus võidakse küsimust arutada.

«Arvan, et me kõik tahame, et otseinvesteeringud Eestisse tuleksid. Soojusenergeetika on valdkond, kus need investeeringud oleksid vajalikud,» teatas Leemets. Ta lisas aga, et talle on mõneti üllatav, et Põhjamaade energeetikafirmad on huvitatud investeerimisest ASi Tallinna Soojus, mis on pidevalt kahjumis ja millel on konkurentide paljususe tõttu arenguprobleeme.

Lipavski mainis, et Soome energiaspetsialistide ettevalmistatav eeluuring näitab seda, et Tallinna oleks otstarbekas ehitada soojuse ning elektrienergia koostootmise jõujaam.

«Mul on tunne, et selle jõujaama rajamine on majanduslikult põhjendatud, aga see juba tähendab, et Tallinna Soojus muutub investori jaoks tunduvalt ahvatlevamaks,» lausus Lipavski.

Tallinna Soojuse tänavu juulist tuleva aasta juuni lõpuni kestva 1998/1999. majandusaasta käibeprognoos on nõukogu otsusel 787,4 miljonit krooni.

Ettevõte loodab selle majandusaasta lõpetada nullkasumiga.

Hetkel kuum