14. oktoober 1998 kell 22:00

Eripalgeline Laine

Laines valitseb karge ja askeetlik koloriit. Tänu rohelisele tekib küll seos merelainega. Küsimus tekkis aga, mis on meie mõistes bistroo, mis kohvik, mis baar. Baaris on oluline osa baarilett, mille taga saab istuda. Laines oli baarilett täis igasugust müüdavat, nii need baaripukid pigem segavad külastajaid. Küsimus tekkis minul aga vaadates kardinaid. Kindlasti olid meistrid oma parimad oskused ära kasutanud, aga mõistlikum olnuks tagasihoidlikum volangitamine.

Läbimõtlematu on sissekäik. Ukse taga seistes nägid läbi klaasi, et on küll sisenemise koht, nool näitab vasakule, aga linki vasakult ei leia.

8 punkti

Ilus, aga mulle ei meeldinud. Minu jaoks on ta liiga kaasaegne: liiga palju klaasi ja metalli. Roheline värv ja kardinad küll pehmendavad külma muljet pisut. Kohvikusse sobivad sellised kardinad hästi.

Disainis ei riivanud midagi silma, oma stiil oli täitsa olemas. Kõik sobis omavahel kokku. Veidi võib ehk liigset ühevärvilisust ette heita.

Rohkem häirib aga see, et hubasust ja privaatsust pole, mulle meenutab ta pigem hotelli vestibüüli baari. Kedagi oodata on seal hea, näeb kohe, kes tuleb.

Midagi lainetega seoses sisekujunduses mina ei leidnud, olgugi et lained on ka vahel ju rohelised.

9 punkti

Söögikoha edu määravad teenindus, hinnapoliitika, toiduvalik, interjöör. Muuga võib rahule jääda, kuid tundub, et sisekujundust pole baariomanikud tähtsaks pidanud. Laine asub ju kaasaegses ja moodsas hoones. Baaris sees võtavad inimest vastu aga sitsikeste ja satsikestega kardinad. Kardinad sobinuks mõnda väikekodanlase kodusse. Kõik kujunduse detailid olid valitud juhuslikult ja pandud juhuslikesse kohtadesse. Eklektika on küll moes, aga sellises mahus on see liig.

Kuigi baar on vähe lahti olnud, on põrandakate juba määrdunud. Tundub, et see kate ei sobi nii käidavasse kohta.

3 punkti

Laine on ehitatud minu meelest majaga samas stiilis. Kõik sobis omavahel. Avar, moodne ja suhteliselt hubane kiirsöögikoht.

Ülesleidmist hõlbustanuks parem tänavareklaam. Lähedal olles ei pane sissekäiku hästi tähele. Väike viidake juhiks paremini sisenema. Asukoht on Lainel ju väga soodne. Ühispank saab varsti valmis ja mõni sealt tahab oma partneriga kusagil ärijuttu ajada.

Ehitus on kvaliteetne. Soovida jätavad plaatimisvuugid ja lagi võiks siledam olla.

Igatahes on Laine rohkem päevakoht. Õhtul pimedas võib keegi aknast sisse jõllitada.

9 punkti

Hetkel kuum