Läti, Leedu ja Vene börs

15. oktoober 1998, 00:00

Riia indeks nõrgenes taas, kaotades kolmapäeval 0,44%. Balta Kindlustus nõrgenes 7,89%, olles blue chip-aktsiatest suurim kaotaja. Unibanka suutis siiski tagasihoidliku käibe juures 1,03% tõusta ja lõpetas päeva plusspoolel. Pessimistlik suhtumine III kvartali tulemustesse viib arvatavasti turu veel madalamale. Kuna kauplemine on jätkuvalt loid, ja aktsiad pole likviidsed, mõjutavad ka väikesemahulised tehingud turgu tugevalt. Langus kestab tõenäoliselt veel mõni päev.

Vilniuse börsi indeks LITIN jätkas kolmapäeval 0,73% tõustes, Litin-A indeks vajus 0,45% ja jõudis 1246,26 punktini. Enamik tähelepanu oli pööratud vaid kolmele aktsiale. Pangandussektori liidrid Hermis ja Vilniuse Pank liikusid positiivses suunas. Hermis kerkis 0,71% ja Vilniuse Pank 1,81%. Kolmas aktiivselt kaubeldud aktsia, Roki?kise juustuvabrik, jätkas langusega, vajudes 16,34 liti tasemele.

Vene börsi käive kasvas taas. Lukoil oli kolmapäeval enimkaubeldu (käive 904 200 USD) ja tõusis 14,29%. Tähelepanu keskpunktis oli ka Surgutneftgas, mis kerkis 22,95%. Päeva suurima tõusja Irkutskenergo kerkis 33,33%, käive oli siiski vaid 52 000 USD.

Väga positiivne on kauplemise elavnemine ning indeksi mitmepäevane tõus. Kui turg suudab järgnevatel päevadel vastu panna kiirele kasumivõtmisele, siis võivad hinnad tõusta veel ning ligi meelitada samuti veidi konservatiivsemaid investoreid. Kui aga ostusurve peaks kaduma, on väga järsk korrektsioon tõenäoline.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:10
Otsi:

Ava täpsem otsing