Läti, Leedu ja Vene börs

16. oktoober 1998, 00:00

Riia börs oli neljapäeval väga vaikne, RICI indeks tõusis 0,39%. Loodetavasti peaks turg elavnema pärast firmade finantsaruannete avalikustamist. Enamik aruandeid avaldatakse järgmise nädala jooksul, mis toob selgust firmade tegeliku olukorra kohta. Grindeks tõusis 9,09%, käive oli 1140 aktsiat. Unibanka langes väga tagasihoidliku käibe juures 1 santiimi võrra, vajudes taas 0,97 lati tasemele.

Vilniuse börsi indeks Litin vajus 1,39%, Litin-A aga jäi muutumatuks. Vilniaus Bankase aktsia langes tugevnenud müügisurve tagajärjel, sest investorid asusid pärast paaripäevast tõusu kasumit võtma. Ukio panga aktsiatest 2300 vahetasid omaniku, viies hinna langusele, aktsia odavnes järsult 11,58% võrra. Roki?kise juustutehas jätkas langusega, kaotades siiski vaid 0,8%. Maaklerite arvates ei peaks firmade finantsaruanded turgu järgnevatel päevadel eriliselt mõjutama.

Vene börsil jätkus ralli täie hooga. Käive tõusis kaks korda võrreldes eilsega, RTS-Interfaxi indeks kerkis kiirelt 16,14%. Enimkaubeldud aktsia oli Lukoil, tõustes 13,33%. Suurimad tõusjad olid Irkutskenergo, Mosenergo ja ÜES. Irkutskenergo jätkas eilset tõusu 44,23%ga, Mosenergo kallines 51,05%. ÜESi käive oli veidi alla 1 mln USD, hind tõusis 19,23%. Kas turg on tõesti muutnud suunda ning jätkab tõusu ka järgnevatel päevadel, ei osanud maaklerid kahjuks öelda. Paljud väitsid, et nad ei saa aru, milles on asi, ning mis põhjusel on tekkinud selline ostuhuvi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 19:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing