Läti, Leedu ja Vene börsid

19. oktoober 1998, 00:00

Läti. Riia börs oli reedel väga vaikne, RICI indeks langes 0,81%. Unibanka avaldas päeva teisel poolel oma 9 kuu kasumiaruande. Unbanka aktsia hind langes ka reedel, kaotades taas 1,03%. Valmiera fiiberklaasitehas liikus aga 0,33 lati tasemele, kogudes 2 santiimi. Valmiera üheksa kuu kasum oli suurem kui prognoositi.

Leedu. Vilniuse börsi indeks Litin jätkas reedel langusega, kaotades 1,78%, Litin-A aga nõrgenes 19,51 punkti, vajudes 1226,72 punkti tasemele. Roki?kise juustutehas liikus reedel positiivses suunas, tõustes 0,93%. Ostusurve tugevnes viimastel minutitel, mis võib tähendada, et firma on alustanud oma aktsiate ostmisega. Hermise pank jätkas tõusu, kerkides 56,06 liti tasemele. Vilniaus Bankas aga langes, nõrgenedes 3,23%. Leedu turg on arvatavasti sellel nädalal suhteliselt volatiilne.

Venemaa. Vene börsi tõus pidurdus reedel järsult. RTS-Interfaxi indeks kukkus 6,74%, vajudes tagasi 55,28 punkti tasemele. Lukoil oli taas enimkaubeldud aktsia, langedes 5,64%. Aktiivselt kaubeldi ka Mosenergo ja Surgutnefgazi aktsiatega, millest Mosenergo langes 16,99% ning Surgutneftgas tõusis 7,99%. Kaubeldud aktsiate kogukäive oli 7,13 mln USD. Majanduslikes raskustes vaevleva Venemaa börs peaks olema ka sellel nädalal väga kõikuv, liikudes kiirelt üles ja alla. Trendimuutusest on veel vara rääkida. Positiivne on muidugi suurenenud kauplemismaht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:11

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing