• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome pangad kriisi ei karda

  «Soome pankadel ei ole kapis luukeresid, mis oleksid seotud arenevatel turgudel võetud riskidega,» kinnitas Kauppalehtile Soome pangaliidu juht Matti Sipilä.
  «Soome pankades on riskiteadvus ja riskide juhtimine väga heal tasemel,» jätkas ta.
  Pangad on õppust võtnud 80. aastatele järgnenud kriisist, mil peaaegu kõigil Soome pankadel olid Nõukogude Liiduga seotud suured riskid.
  Kõik kolm suuremat panka, mida Kauppalehti küsitles, on Venemaal, Aasias ja Ladina-Ameerikas ettevaatlikud olnud ning laenukahjude katteks aegsasti reservid moodustanud. Samuti eitavad pangad investeeringuid spekulatiivsetesse riskihajutusfondidesse.
  Leonia pank on Aasia riskide katteks 208 miljonit krooni reservi pannud ning osaliselt taganud ka Venemaale tehtud investeeringud. Merita eraldas läinud aastal võimalike laenukahjude katteks 1,5 miljardit krooni.
  OKO pank on kolmest kõige tagasihoidlikum -- Venemaaga seotud riske pole ning Aasia riskid piirduvad Jaapanisse laenatud 260 miljoni krooniga.
  Põhjala pankadest on arenevatel turgudel kõige agressiivsem olnud Rootsi SEB, kelle riskid Venemaal ulatuvad 2,6 mld kroonini ning Aasias 28,6 mld kroonini.KL-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.