18. oktoober 1998 kell 22:00

Tallinna kesklinnas vähe korteritehinguid

Raskused laenu saamisel ja ebakindlus Eesti majanduse arengu suhtes on viinud olukorrani, kus müüjad ja ostjad ei soovi sageli eluaseme vahetuse protsessi isegi käivitada. Võrreldes näiteks augustikuuga on korteriturg Ober Hausi kesklinna korteriosakonna juhataja Mihkel Oiderma hinnangul siiski kõige suuremast krambist üle saanud.

Omanikku vahetavad nii renoveerimata kui ka renoveeritud korterid. Kui Mihkel Oiderma sõnul on suurem huvi kallimate korterite vastu, siis Rime Kinnisvara hindaja Oliver Makko arvates toimub enamik tehinguid kesklinnas renoveerimata eluasemetega (ruutmeetri hinnaga 7000--8000 krooni).

Eksklusiivsete korterite ostmisel on küllalt suur välismaalaste ja väliseestlaste osa. Mitte-eestimaalased ostavad ligikaudu viiendiku uutest korteritest.

Välismaalaste huvi kvaliteetsete korterite vastu on viimastel aastatel püsinud samal tasemel. Eriti suur on välismaalaste osa korteritehingutes vanalinnas, viimastel nädalatel isegi kuni 80%. Mihkel Oiderma sõnul on vanalinnas leidnud ostja kõik vähegi head korterid.

Kinnisvaramaaklerite sõnul ei saa praegu esile tõsta ühtegi kesklinna tänavat, kus toimuks märgatavalt rohkem korteritehinguid kui mujal. Pigem vaadatakse, et konkreetne maja vastaks ostja nõudmistele.

Hetkel kuum