• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna kesklinnas vähe korteritehinguid

  Raskused laenu saamisel ja ebakindlus Eesti majanduse arengu suhtes on viinud olukorrani, kus müüjad ja ostjad ei soovi sageli eluaseme vahetuse protsessi isegi käivitada. Võrreldes näiteks augustikuuga on korteriturg Ober Hausi kesklinna korteriosakonna juhataja Mihkel Oiderma hinnangul siiski kõige suuremast krambist üle saanud.
  Omanikku vahetavad nii renoveerimata kui ka renoveeritud korterid. Kui Mihkel Oiderma sõnul on suurem huvi kallimate korterite vastu, siis Rime Kinnisvara hindaja Oliver Makko arvates toimub enamik tehinguid kesklinnas renoveerimata eluasemetega (ruutmeetri hinnaga 7000--8000 krooni).
  Eksklusiivsete korterite ostmisel on küllalt suur välismaalaste ja väliseestlaste osa. Mitte-eestimaalased ostavad ligikaudu viiendiku uutest korteritest.
  Välismaalaste huvi kvaliteetsete korterite vastu on viimastel aastatel püsinud samal tasemel. Eriti suur on välismaalaste osa korteritehingutes vanalinnas, viimastel nädalatel isegi kuni 80%. Mihkel Oiderma sõnul on vanalinnas leidnud ostja kõik vähegi head korterid.
  Kinnisvaramaaklerite sõnul ei saa praegu esile tõsta ühtegi kesklinna tänavat, kus toimuks märgatavalt rohkem korteritehinguid kui mujal. Pigem vaadatakse, et konkreetne maja vastaks ostja nõudmistele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi prognoos pani USA aktsiaturud rallima
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Föderaalreservi pulline prognoos ja Hiina krediidituru hädade vähene levik on investorid taas ostulainele häälestanud: kõik USA indeksid kerkisid täna enam kui protsendi.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.