19. oktoober 1998 kell 22:00

EVEA Panga investorid teada 6. novembriks

«Praegu ei saa ma öelda, kes on võimalikud investorid,» sõnas Mitt. Tema sõnul on ta kohtunud potentsiaalsete investoritega, üks neist on üks Ühendriikide jurist. «Ma võin kinnitada, et tegemist ei ole «hämara investoriga»,» sõnas Mitt. «Samuti peaks täna tulema või on juba tulnud faks ühelt teiselt potentsiaalselt investorilt, kes on Soomest, ning on valmis investeerima 150 miljonit krooni EVEA Panka,» rääkis Mitt eile.

«Praegu on küsimus selles, mis pangast saab, ja see sõltub sellest, millised on investorite pakkumused,» sõnas Mitt.

Miti sõnul on esimene kohtuistung EVEA Panga pankrotiasjus kavandatud 6. novembriks. Selleks ajaks peaksid olema läbirääkimised investoritega jõudnud nii kaugele, et saaks seda kohtuistungit edasi lükata. «Praegu on sellekohane taotlus tehtud,» sõnas Mitt.

Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann lausus eile, et EVEA Panga puhul sõltub kõik konkreetsetest investoritest. Kuusmanni sõnul on auk EVEA Pangas 150 miljonit krooni, mis võib uurimise käigus suureneda, aga võib ka väheneda.

Eesti Pank kuulutas 1. oktoobril EVEA Panga vastu välja pankrotimenetluse. EVEA Panga juhid on olnud veendunud, et saavad panga uuesti tööle panna välisinvestori abiga.

Hetkel kuum