• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapank saab 1,2 mld laenuraha

  Hansapanga 150 miljoni Saksa marga ehk 1,2 mld krooni suurune pikaajaline investeerimislaen peaks panka jõudma novembrikuu lõpuks, ütles Hansapanga finantsdirektor Erkki Raasuke.
  Hansapanga võetava laenu struktuur erineb rahvusvahelise rahaturu olukorrast tingituna tavapärasest. 50 miljonit Saksa marka laenab Hansapangale EBRD viieaastase tähtajaga. 100 miljonit marka kolmeaastase tähtajaga tuleb kommertspankade sündikaadilt.
  Hansapanga finantsdirektor Erkki Raasuke lausus, et kommertspankade osa hakati sündikeerima eilsest.
  EBRD on eelistatud laenaja Eesti osas, sest Eesti kuulub ka EBRD omanikeringi. Juhul, kui Hansapangal tekib probleeme kas valuuta konverteerimisel või võlamoratooriumi tõttu, saab EBRD oma raha tagasi eelisjärjekorras. Hansapangale antavas laenus saavad samaväärse kaitse ka sündikaadis osalevad kommertspangad.
  Laenuintressid on Raasukese sõnul võrreldavad 1996. aastaga, mil Hansapank laenas raha Saksa marga kuue kuu libori pluss veidi üle 2% ulatuva marginaaliga (kokku ~5,5%). Raasuke hindas intressitaset rahaturgude olukorda arvestades põhjendatuks.
  Raasuke lisas, et pikaajalise laenu võtmist hakati kavandama juba mõni kuu tagasi lõppevate laenude finantseerimiseks. Swedbanki garanteeritav aktsiaemissioon toob panka ligi 1,5 mld krooni ja lahendab laenude tagasimaksmise probleemi. Laenust ja aktsiaemissioonist saab Hansapank sel aastal juurde ligi 2,7 mld krooni.ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs jätkas nädalat langusega
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.