ASA tulemused halvenevad

21. oktoober 1998, 00:00

AB Kindlustuse Grupi finantsosakonna juhataja Nade?da Tarmak nõustus, et kindlustuspreemiate mahu vähenedes seltsi kahjusus oluliselt tõuseb ning see suurendab ka kindlustustegevusest saadud kahjumit. Tarmaku sõnul ei ole loota ka ligi miljonikroonise investeeringute tulu olulist kasvu, mis suurenevat kahjumit kompenseerima peaks. Poolaasta tulemuste järgi oli ASA Kindlustuse kahjum üle 7 miljoni krooni. Tarmak ei välistanud, et aasta lõpuks võib seltsi kahjum veelgi suureneda.

ASA Kindlustuse üheksa kuuga kogutud preemiate maht vähenes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 12 protsendi võrra, ulatudes 94 miljoni kroonini. Üheksa kuu kogunõuded ulatusid 44 miljoni kroonini, olles mullusega samal tasemel, mistõttu nõuete suhe kogutud preemiatega on aastaga kasvanud ligi viis protsenti.

Suurim osa ASA kindlustusportfellis on turul kõrgeima kahjususega liiklus- ja juriidiliste isikute varakindlustusel, kus preemiate maht tänavu septembris langes eelmise aasta sama ajaga võrreldes vastavalt 16% ja 25%.

AB Kindlustuse Grupi juhatuse liige Anu Brümmel rääkis, et preemiate kahanemine on tingitud ASA Kindlustuse põhimõttest dumpinguga mitte kaasa minna, mistõttu kliendid on eelistanud teisi seltse. Brümmeli sõnul on ASA välja töötanud komplekspakkumisi, lootes tariifidega järeleandmise ja riskantse kliendimassi suurendamise asemel võita turgu tootearendusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:12
Otsi:

Ava täpsem otsing