20. oktoober 1998 kell 22:00

Hoiupankur Jaaksoo läks meediasse

Jaaksoo ütles üleeile hilisõhtul, et tema ülesanne on töötada ettevõttes nii «sissepoole» kui «väljapoole» ehk tema töö on tegelikult olla ettevõtte kõrgeim täidesaatev ametnik. «Mulle tehti pakkumus sellele kohale asuda ja ma võtsin selle vastu,» tõdes ta. Ta oli üleeilse päeva enda väitel veetnudki Ajakirjade Kirjastuse omanikega ettevõtte juhtimist arutades.

Postimehe väljaannete valdusfirma Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik ütles agentuurile BNS, et esmaspäeval käivitus protsess, kus kõik varem Postimehe kirjastatavad ajakirjad koonduvad ühe ettevõtte alla. Postimehe grupp otsustas BNSi teatel struktuurimuutused pärast seda, kui Norra meediakontsern Schibsted ASA omandas 92,5 protsenti ASi Postimees aktsiatest.

Vastne Ajakirjade Kirjastuse juht Üllar Jaaksoo töötas enne Hoiupanga juhatuse esimehena, kelle ülesanne oli pank edukalt Hansapangaga ühendada. Uude Hansapanka ei saanud Jaaksoo tööle seetõttu, et oli sügisel alla kirjutanud siis veel Hoiupanga juhatuse liikmena Jaapani panga Daiwaga tehtud optsioonilepingule, mis pani Hoiupangale kohustuse seoses endiste Hoiupanga juhtide ettevõtte Hoiupanga Töötajate ASi laenuga.

Hetkel kuum