Tooraine

21. oktoober 1998, 00:00

Toornafta hind langes esmaspäeva hilisõhtul New Yorgi kaubabörsil peaaegu 6 protsenti, mis on viimase nelja kuu suurim kukkumine. Hinnalanguse põhjustas Venezuela naftaminister Erwin Arrieta avaldust, et Venezuela taastab 1999. aasta teisel poolel esialgse toodangumahu.

Mäletatavasti nõustus Venezuela koos teiste naftat eksportivate riikide organisatsiooni liikmetega vähendama toornafta tootmise mahtu 15 protsendi võrra, selleks et hoida ära naftahindade edasist alanemist. Veel paar nädalat tagasi nõustusid Saudi Araabia ja Venezuela säilitama praeguseid toodangumahtusid vähemalt järgmise aasta lõpuni. Ministri üllatuslik avaldus näitab, et OPEC hakkab tasapisi murenema ja ei suuda varsti tootmispoliitikat enam ohjes hoida.

Kütusetootjatele mõjus ootamatu nafta hinnalangus külma du?ina. Talvise tarbimishooaja alguses on tavaliselt toimunud nafta- ja naftasaaduste hinna tõus. Tavapärasega vastupidine olukord turul on tekitamas ärevust ja pessimistid prognoosivad nafta hinna peatset langemist keskaugustisele, viimase 10 aasta madalaimale tasemele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 19:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing